Sydney doet het licht uit

Beroemde monumenten als Harbour Bridge en het Opera House in de Australische stad Sydney verdwenen zaterdagavond lokale tijd in het duister. Zo wilden de organisatoren van het zogenaamde Earth Hour de aandacht vestigen op de klimaatverandering.

(belga) In meer dan 50.000 woningen en 2.000 commerciële gebouwen ging zaterdagavond (om 11.30 uur Belgische tijd) het licht voor een uurtje uit. De symbolische actie, die de naam Earth Hour genoemd, moet de Australiërs aanmoedigen om elke avond lichten en computers uit te schakelen. Dat zou de uitstoot van broeikasgassen reeds met vijf procent indijken.

Nogal wat eigenaars van kantoorgebouwen, appartementen en horecazaken in de vier miljoen inwoners tellende grootstad hebben beloofd de actie te steunen. Zo bieden vele restaurants zaterdag een diner bij kaarslicht aan.

Omgerekend naar uitstoot per hoofd van de bevolking is Australië één van de belangrijkste producenten van koolstofdioxide ter wereld. De regering van premier John Howard weigerde het protocol van Kyoto over de inperking van de broeikasgassen te ratificeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud