Tekenaar Marc Verhaegen stapt op bij Studio Vandersteen

(belga) - Marc Verhaegen, tekenaar en scenarist van de Suske en Wiske-verhalen, vertrekt onverwacht bij Studio Vandersteen. Dat gebeurt na de invoering van een nieuwe structuur bij de Studio, waarmee Verhaegen zich niet kan verzoenen. Dat heeft Studio Vandersteen bekendgemaakt.

Studio Vandersteen gaat met twee creatieve teams werken: een tekenteam en een scenarioteam. Zij zullen erg nauw samenwerken en een denktank voor creatieve ideeën vormen, om de avonturen van Suske en Wiske verder uit te bouwen. De twee nieuwe teams krijgen ondersteuning van de huidige medewerkers van Studio Vandersteen, meldt de Studio.

Marc Verhaegen, tekenaar en scenarist van de Suske en Wiske-verhalen kon zich daar niet mee verzoenen en stapt op, zo meldt de Studio. Verhaegen nam drie jaar geleden de fakkel over van Paul Geerts.

'Marc Verhaegen is erg getalenteerd en heeft zich een goede tweede opvolger voor Suske en Wiske getoond. Spijtig genoeg kan hij zich niet vinden in het in team werken aan de strip. Wij betreuren dat, want het brengt een einde aan onze samenwerking. Marc Verhaegen is altijd een gewaardeerde medewerker en opvolger geweest en wij hopen dan ook het beste voor zijn verdere carrière', aldus Helena Vandersteen.

Het tekenteam komt onder leiding van Luc Morjeau, die al aan de leiding stond van het tekenteam van Studio 100. Hij werkte ook als assistent van Jef Nys voor Jommeke en andere striphelden, zoals Rafke de Raaf, de M-kids, Biep & Zwiep, De Familie Backeljau, Sabbatini.

Het scenarioteam wordt gestuurd door Peter Van Gucht die al langer bij Studio Vandersteen werkt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud