Tentoonstelling over Franquin komt naar Brussel

(belga) - Na het succes van de tentoonstelling 'De Wereld van Franquin' in Parijs komt de expo over de striptekenaar naar Brussel. Ze werd herwerkt voor het Belgische publiek en is van 27 oktober 2006 tot 15 april 2007 te bezoeken in Autoworld in Brussel.

André Franquin, die nagenoeg zijn hele leven in Brussel woonde, ligt samen met Hergé aan de oorsprong van de grote stripgolf tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw. De vader van Kuifje stichtte de zogenaamde klare lijn, terwijl Franquin een nieuwe vorm van getekende humor maakte.

Zijn bekendste werken zijn 'Guust Flater' en 'Marsupilami', maar hij leverde ook een grote bijdrage aan de reeks 'Robbedoes en Kwabbernoot'.

De ambitie van 'De Wereld van Franquin' is volgens de organisatoren alle facetten te tonen van Franquins creaties. Het parcours van de expo behandelt de hele loopbaan via vijf thema's met onder meer 'Flaters op de redactie' met de 1001 facetten van Guust Flater, en 'Het magische atelier', waarbij de minder bekende grafische talenten van Franquin aan bod komen.

'De wereld van Franquin' telt meer dan 200 originele tekeningen en decorelementen. Voertuigen en figuren brengen de bezoeker in de vertrouwde wereld van Franquins albums.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud