Tia Hellebaut zet punt achter carrière

Olympisch hoogspringkampioene Tia Hellebaut is zwanger en zet een punt achter haar carrière. Dat heeft de Belgische atlete vrijdag aangekondigd in Brussel.

(belga) -De 30-jarige atlete is drie maanden zwanger.

"Ik wilde altijd al stoppen op een hoogtepunt", vertelde Hellebaut. "Voor de Spelen in Peking had ik niet gedacht dat ik in 2009 niet meer zou springen, maar na mijn gouden medaille is dat gevoel veranderd. Ik besefte dat ik het allerhoogste heb bereikt en dat het moeilijk zou worden om nog de nodige motivatie op te brengen."

"Ik heb altijd al gezegd dat ik na mijn carrière kinderen wilde, dit is dus de logische volgende stap. Ik heb alles wat mogelijk was uit mijn carrière gehaald. Het is mooi dat ik op deze manier kan stoppen", aldus Hellebaut, die in januari aan de slag gaat bij Golazo, het sportmarketingbureau van haar manager Bob Verbeeck.

Hellebaut heeft naast haar olympische titel ook een wereldtitel op haar palmares staan: op het WK indoor van dit jaar won ze goud op de vijfkamp. In het hoogspringen veroverde ze twee Europese titels: outdoor in 2006 en indoor in 2007.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud