Tiende Theater Aan Zee kent enorme bijval

Het theaterfestival Theater Aan Zee, of kortweg TAZ, dat van 27 juli tot en met 5 augustus plaatsvond in Oostende, heeft 15.300 betalende bezoekers ontvangen. Daarmee is de ticketverkoop met 22,86 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Er kwamen ook massaal veel toeschouwers naar de gratis voorstellingen, zo melden de organisatoren zondag in een persbericht. Het was al de tiende editie van het theaterfestival.

(belga) Bij de editie 2006 van TAZ werd het theater- en muziekprogramma uitgebreid, waardoor de totale capaciteit van de zalen met 30,16 procent verhoogde tot 19.720 zitplaatsen. Oostende kon genieten van 104 verschillende producties en meer dan 330 kwaliteitsvolle voorstellingen. "Meer dan de helft van de betalende voorstellingen waren uitverkocht. De bezettingsgraad van de zalen bedroeg gemiddeld 77,39 procent", zo laten de organisatoren weten.

Op het programma van TAZ stonden ook tal van gratis voorstellingen: het familiepark in het Leopoldpark, straattheater, concerten op Café Koer, spektakels en vuurwerk. Die gratis evenementen trokken volgens de organisatoren massaal veel toeschouwers.

Enkele voorstellingen van het theaterfestival werden bekroond. Zo kregen drie jonge theatermakers een "Prijs voor Jong Theater" ter waarde van 6.000 euro. Vielen in de prijzen: Liesa Naert (met de voorstelling 4.48 psychosis), Steffie Van Cauter (Ich bin alleine) en Simon Allemeersch (Marre de boire).

Ook enkele jonge muzikanten gingen met een prijs naar huis. MJ Sandoval, N.O.M. en Rianto del Rue werden alledrie beloond met een aanmoedigingsprijs van 2.500 euro. De singer-songwriter Aida, die geboren is in Zuid-Afrika, maar al jaren in België woont, kaapte de eerste prijs weg in de wedstrijd "Jong Muziek".

Net zoals vorig jaar zullen de laureaten van TAZ kunnen deelnemen aan een tournee die "Groeten uit Oostende" heet.

foto belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud