Tijger wil niet op foto

Het Wereldnatuurfonds (WWF) heeft in het dichte woud van Sumatra een wilde tijger ontdekt die de foto-apparatuur van de natuurorganisatie opzettelijk zwaar beschadigd heeft.

(belga) Om de geheimen van het dichte woud van Indonesië te ontsluieren, hebben de wetenschappers van de WWF aan de bomen foto-apparaten gehangen die automatisch afgaan. De systemen bestaan uit een gesloten metalen doos, met daarin een infraroodcel en een filmrolletje van 24 foto's.

De ploegen van de WWF hebben op zijn minst drie van deze apparaten in brokken terug gevonden. Wanneer de filmpjes ontwikkeld werden, was een tijger te zien die de bakjes aanviel.

"We hebben duidelijk in de drie gevallen telkens hetzelfde beest kunnen identificeren: een jonge tijger die niet graag gefotografeerd wordt", aldus WWF. Het beest zou, geïriteerd door de flash van het toestel, de systemen kapot gebeten hebben. "Jonge tijgers zijn heel nieuwsgierig en avontuurlijk", aldus nog WWF. De Sumatraanse tijger is een bedreigde diersoort door de snelle vernietiging van zijn natuurlijke habitat.

foto WWF Indonesië

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud