Tine Bossuyt zet na tien jaar punt achter carrière

Tine Bossuyt stopt begin mei met competitiezwemmen. Dat meldt ze op haar website. De 26-jarige Izegemse heeft er een carrière van tien jaar opzitten. In totaal veroverde ze 33 Belgische titels en brak tal van nationale records.

(belga) Haar enige medaille op een internationaal toernooi behaalde Tine Bossuyt in 2000 op het EK in Helsinki, waar ze met de Belgische ploeg brons pakte op de 4x100m aflossing vrije slag.

Bossuyt is momenteel aan de slag op het WK in Melbourne. Zondag werd ze met het team van de 4x100m vrije slag uitgeschakeld in de series. Woensdag sneuvelde ze ook meteen in de kwalificaties op de 50m rug. Zaterdag neemt ze nog deel aan de 50m vrije slag. "Het zal een extra speciale wedstrijd voor me worden", legt Bossuyt uit.

"Deze zomer gaf ik al te kennen dat ik mijn toekomst in het zwemmen zou bekijken van kampioenschap naar kampioenschap. En mits mijn rugproblemen van de afgelopen maanden, zal het dus niet echt een verrassing zijn dat ik jullie vertel dat het einde van mijn carrière voor de deur staat. Dit WK is mijn laatste internationale wedstrijd. Na tien jaar competitiezwemmen hou ik het voor bekeken. Ik heb de voorbije tien jaar toch verscheidene mooie zwemmomenten meegemaakt. Ik ben trots op wat ik bereikt heb, maar nu komt er een ander hoofdstuk in mijn leven. Wat de toekomst zal brengen, zal zich wel uitwijzen."

Haar afscheid bewaart Bossuyt voor begin mei. "Na mijn thuiskomst van Australië kom ik nog twee keer in actie. Eén keer in groot bad tijdens ZOLA International te Antwerpen in het weekend van 21-22 april. Mijn laatste wedstrijd zwem ik op 6 mei in Merksem. Daar waar het destijds allemaal begonnen, daar sluit ik mijn zwemcarrière ook af. De cirkel is rond", aldus nog Tine Bossuyt.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud