Advertentie

Toeristen zullen dit jaar wereldwijd bijna 4% meer uitgeven

De wereldwijde uitgaven voor toerisme en reizen zullen in 2007 met 3,9 procent stijgen tot zowat 5.400 miljard euro. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde studie van de World Travel & Tourism Council (WTTC) en het consultancybedrijf Accenture. De studie werd voorgesteld naar aanleiding van het internationaal toerismesalon ITB in Berlijn.

(afp) De volgende tien jaar zullen de uitgaven elk jaar met gemiddeld 4,3 procent stijgen, zo staat in de studie. Daarmee zouden ze in 2017 uitkomen op meer dan 9.900 miljard euro.

De Verenigde Staten zullen ook in 2007 het meest uitgeven aan toerisme, privé- en zakenreizen, gevolgd door Japan, Duitsland en China. Tegen 2017 zou China wel opgeschoven zijn naar de tweede plaats. Rusland zal tegen dan zijn intrede gedaan hebben in de top tien.

De groei van de sector zal echter enkel ten goede komen aan de organisaties die het snelst en meest flexibel kunnen inspelen op de wijzigingen van de vraag, aldus de studie. Een oplossing daarvoor is het ontwikkelen van op maat gemaakt aanbod, wat steeds meer gesmaakt wordt in tegenstelling tot de klassieke "all-in". Fusies en overnames zijn volgens de studie een andere manier om zich te ontwikkelen op nieuwe markten, door regionale expertise te verkrijgen.

De WTTC is een forum dat de bedrijfsleiders van een honderdtal ondernemingen uit de toerismesector verzamelt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud