Tom Boonen wint voor derde keer Parijs-Roubaix

Tom Boonen kust zijn trofee. Links Filippo Pozzato, rechts Thor Hushovd - Foto Photonews ©Photo News

Tom Boonen (Quick Step) heeft zondag de 107e editie van Parijs-Roubaix (HIS) gewonnen. Voor de 28-jarige Boonen, die een beresterke wedstrijd reed, was het al zijn derde zege in de kasseiklassieker, na 2005 en 2008.

(belga) - Na 259 km en 27 kasseistroken was hij in de Helleklassieker 46 seconden sneller dan de Italiaan Filippo Pozzato. De Noor Thor Hushovd werd derde, Leif Hoste vierde, Johan Vansummeren vijfde.

Op ongeveer 40 km voor de streep vormde zich een kopgroep van zes renners: Boonen, Pozzato, Hushovd, Hoste, Vansummeren en de Spanjaard Juan Antonio Flecha. Ze breidden snel hun voorsprong uit en al snel was duidelijk dat de winnaar uit deze zes renners kwam. Op 16 km van de aankomst vielen Flecha, Hoste en Vansummeren vooraan letterlijk weg. Even later ging ook Hushovd tegen de vlakte. Boonen had een klein kloofje met Pozzato geslagen en breidde die voorsprong stelselmatig uit.

Er stond geen maat op Boonen en op de wielerbaan van Roubaix mocht de Balenaar wat later zijn derde kassei in ontvangst nemen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud