Tony Gram mag Bosuilstadion verkopen

(belga) - Het hof van beroep in Antwerpen heeft woensdag het verzet afgewezen dat voetbalclub RAFC Antwerp had aangetekend tegen de eerdere beslissing van het hof om op verzoek van zakenman Tony Gram een notaris aan te stellen die de openbare verkoop van het Bosuilstadion en de gronden moet regelen.

Gram hoopt met de verkoop het geld terug te krijgen dat hij een tijd geleden aan Rabobank betaalde om de voetbalclub uit de nood te helpen. Volgens Gram zou het met de interesten erbij om meer dan vijf miljoen euro gaan.

De nv Antwerp Stadion en de vzw R. Antwerp FC hadden in 2001 en 2002 twee leningen afgesloten bij de bank. Een van ruim drie miljoen euro die door de vzw R. Antwerp FC, de eigenlijke voetbalclub, werd afgesloten. De tweede lening van ruim een miljoen euro werd afgesloten door de vzw R. Antwerp FC en de nv Antwerp Stadion, de eigenaar van het stadion.

In totaal ging het om 4,8 miljoen euro. Rabobank wilde in 2004 plots van beide leningen af en kwam met de nv en de vzw overeen dat de bank een miljoen euro korting zou geven als de nv en de vzw het totaal geleende bedrag in maart 2004 zouden terugbetalen. De vzw nam het echter alleen op zich om het geld terug te betalen. De nv, de eigenaar van het stadion, werd hierdoor bevrijd.

Het verschuldigde bedrag van toen nog 3,8 miljoen euro moest in twee schijven betaald worden. Op 4 maart 2004 betaalde de vzw 2,355 miljoen euro. De betaling van de andere schijf verliep iets moeilijker. Gram stak een helpende hand toe en betaalde uiteindelijk de overgebleven 1,445 miljoen euro.

De zakenman beweert dat hij zijn geld nooit terugzag. De vzw R.Antwerp FC zegt op haar beurt dat zij in juli 2005 al 1,364 miljoen euro op een rekening bij de Deposito- en Consignatiekas gestort heeft. Wettelijk gezien kon ze immers niet rechtstreeks aan Tony Gram betalen, omdat de curatoren van het failliete Desley Airlines, de luchtvaartmaatschappij die Gram in 2002 van Freddy Van Gaever overnam, nog vijf miljoen euro van Gram tegoed hebben.

De voetbalclub had het hof dan ook gevraagd om de aanstelling van de notaris te schorsen. Het hof ging daar echter niet op in. De notaris mag dus de openbare verkoop van het stadion en de gronden van RAFC, die voor 23 mei 2006 moet plaatsvinden, rustig verder voorbereiden.

Aangezien het arrest een week vroeger dan gepland werd uitgesproken, had geen van de betrokken partijen al de kans gehad om het in te kijken. Ze onthouden zich dan ook liever van elke commentaar tot ze van de inhoud op de hoogte zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud