Advertentie

UEFA opent onderzoekt naar vechtpartij na Valencia-Inter

De Europese Voetbalbond (UEFA) bevestigde woensdag dat het een onderzoek opent naar de massale vechtpartij na het laatste fluitsignaal in de Champions League-wedstrijd tussen Valencia en Inter Milaan.

(belga) Zowel spelers als stafleden van beide teams raakten slaags op het veld en ook in de catacomben van het Mestallastadion. De Spaanse reservedoelman Navarro sloeg de Argentijn Burdisso zelfs een gebroken neus.

De UEFA maakte in een communiqué bekend dat de controle- en disciplinaire commissie op 22 maart de zaak zal behandelen. De partij vol spanning eindigde op 0-0, waardoor Valencia doorstoot naar de kwartfinales van het Kampioenenbal. De heenwedstrijd in Italië was op 2-2 geëindigd.

David Navarro sprak er ondertussen al zijn spijt over uit dat hij zijn kalmte verloor en de neus brak van Nicolas Burdisso, die volgens de Spaanse media de aanstoker was van alle geweld. "Ik zag dat men Marchena (Valencia) aanviel en ik verloor mijn kalmte. Ik heb dat nog nooit van mijn leven gedaan en zal het ook nooit meer doen", verklaarde Navarro op de Spaanse radio Cadena Ser.

De doelman van Valencia, die net als andere kemphanen een zware sanctie moet vrezen, gaat Burdisso opbellen om hem zijn verontschuldigingen aan te bieden.

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud