UGent gaat Tadzjiekse bergen onderzoeken

Als alles goed gaat, trekt een onderzoeksgroep van de vakgroep Geologie en Bodemkunde van de UGent volgende zomer naar Tadzjikistan. Ze zullen er het ontstaan van het Pamir- en Tien Shan-gebergte bestuderen.

(belga) - Dinsdag komt de ambassadeur van Tadzjikistan, Saymumin Sattorovich Yatimov, naar de Gentse universiteit om de mogelijkheden te bespreken. Want voor het onderzoek kan starten, moeten er nog heel wat formaliteiten in orde gebracht worden, verklaart Johan De Graeve van de vakgroep Geologie en Bodemkunde. "We zijn afgelopen zomer op prospectie geweest en het is de bedoeling dat we volgende zomer kunnen starten met het veldonderzoek. Dat zal normaal gezien beginnen in juli en zal enkele weken duren", aldus De Graeve. De vakgroep zal er samenwerken met lokale onderzoekers en ook daarover moeten nog goede afspraken gemaakt worden.

De Gentse onderzoekers willen via veldonderzoek meer te weten komen over het ontstaan van het Pamir- en het Tien Shan-gebergte na de botsing van India met het Aziatische continent.

De geowetenschappers van de Gentse universiteit zijn al een tiental jaar actief in het onderzoek van de Centraal-Aziatische gebergten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud