Usher grote winnaar van 'American Music Awards'

(belga) - In het Shrine Auditorium in Los Angeles vond in de nacht van zondag op maandag de uitreiking van de 'American Music Awards' plaats. R&B-ster Usher en het rap-duo Outkast waren de grote winnaars van de avond. Ze wonnen in alle categorieën waarin ze genomineerd waren en waren samen goed voor zeven prijzen.

Usher (foto: belga) sleepte vier prijzen in de wacht. Zowel in de categorie Pop/Rock als in de categorie Soul/R&B won de R&B-casanova, zoals hij wel eens wordt genoemd, de prijzen voor beste mannelijke artiest en beste album ('Confessions').

Outkast kon drie trofeeën mee naar huis nemen. In de categorieën Pop/Rock en Rap/Hip Hop werden ze bekroond als beste band, duo of groep. Met hun album 'Speakerboxxx/The Love Below' kaapten ze ook de 'award' voor beste album in de categorie Rap/Hip Hop weg. Bandlid Big Boi bracht een eerbetoon aan rapper Russell Jones, beter bekend als Ol' Dirty Bastard of O.D.B., die zaterdag op 36-jarige leeftijd overleed.

De overige prijzen gingen naar Sheryl Crow (beste vrouwelijke artieste Pop/Rock en beste artieste 'Adult Contemporary'), Alicia Keys (beste vrouwelijke artieste Soul/R&B), Toby Keith (beste mannelijke artiest en beste Country-album), Reba McEntire (beste vrouwelijke Country-artieste), Brooks & Dunn (beste Country-band, -duo of -groep), Jay-Z (beste mannelijke Rap/Hip Hop-artiest), Marc Anthony (beste Latin-artiest), Linkin Park (beste artiest in alternatieve muziek) en MercyMe (beste artiest in de categorie 'Contemporary Inspirational').

De rockband Bon Jovi mocht de Prijs voor Verdienste (Award of Merit) in ontvangst nemen. Dat plaatst hen tussen 'de groten', waaronder Elvis Presley, Paul McCartney en Frank Sinatra.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud