Advertentie

Vacature opent carrièrecentrum in Second Life

Met 'Virtual Worlds', lanceert Vacature 2 extra carrièrediensten op virtuele online platforms. Eind april opent Vacature.com de allereerste online carrièrebeurs in België. Daarnaast start Vacature als eerste Europese rekruteringssite een carrièrecentrum in het razend populaire Second Life. De 'Vacature Lounge' opent zijn deuren half april.

(tijd) Meer dan 60 werkgevers, met in totaal 1.657 openstaande vacatures, tekenden reeds in om deel te nemen aan de allereerste online carrièrebeurs van Vacature.com. Talent krijgt de gelegenheid om in de virtuele wereld kennis te maken met de deelnemende bedrijven. Zoals op een echte beurs kunnen ze verschillende standen bezoeken, ontdekken welke carrièrekansen er voor hen in het verschiet liggen binnen de deelnemende bedrijven en meer informatie opvragen. Hét grote voordeel : de kandidaten hoeven zich niet te verplaatsen om de beurs te bezoeken.

Via chatsessies krijgt talent op de virtuele beurs de kans om op een interactieve manier een eerste contact te leggen met de werkgevers. De sessies worden ondersteund door Microsoft met Windows Live Messenger, het grootste Instant Messaging-platform ter wereld, in België goed voor 3,2 miljoen gebruikers.

Het razendpopulaire Second Life is een virtuele 3D wereld die helemaal gebouwd en beheerd wordt door de inwoners. Je kan er een 'tweede leven' opstarten, je eigen personage ontwerpen en ermee in de virtuele wereld rondwandelen. Het is een simulatie van de echte wereld (First Life) met deels vergelijkbare regels als in het echte leven. Je mag zelf kiezen wie je bent, hoe je eruit ziet en welk beroep je uitoefent. Je kunt er grond kopen, bedrijven opstarten, uitgaan, vrienden maken. Sinds de opening voor publiek in 2003, heeft Second Life een explosieve groei doorgemaakt en wordt nu bewoond door meer dan 4, 5 miljoen mensen afkomstig uit verschillende landen. Het is de snelst groeiende online wereld.

Vacature bouwt in Second Life een carrièrecentrum dat talent helpt hun carrière verder uit te bouwen. De plaats waar dit alles gebeurt is een Vacature Lounge Bar waar Second Life-bewoners zich nà hun werk kunnen informeren over carrière-opportuniteiten bij interessante werkgevers. Maar ook een plaats waar ze samenkomen om te praten over carrière-gerelateerde onderwerpen of deelnemen aan de eerste virtuele afterwork-parties. Tips krijgen om je team beter te motiveren of je voorbereiden met mede-sollicitanten op het volgende sollicitatiegesprek? Het kan allemaal in de Vacature Lounge. Daarnaast biedt de Vacature Lounge ook een private sollicitatieruimte, waar bedrijven die gesprekken willen afnemen in Second Life onmiddellijk terecht kunnen, zonder dat ze zelf een aanwezigheid moeten uitbouwen. Tot slot staan er in de lounge ook wekelijkse guest performances van werkgevers of carrièrespecialisten op het programma.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud