Veel verrassingen op MTV Video Music Awards

De Amerikaanse poppunkers van Panic at the Disco hebben donderdagnacht de prijs van beste videoclip gewonnen tijdens de MTV Video Music Awards in New York.

(belga) Met de clip van 'I Write Sins Not Tragedies' versloegen ze de favorieten en meer gevestigde waarden Madonna, Shakira en The Red Hot Chili Peppers.

Deze bekroning sloot een avond van verrassingen af tijdens deze editie van de Video Music Awards, die met de Grammy's concurreert als meest invloedrijke prijzen in de muziekwereld. Zo gingen Kanye West en Shakira met bijna lege handen naar huis.

Kanye West moest in de categorie Beste Mannelijke Videoclip de duimen leggen voor 'You're Beautiful' van James Blunt en moest de award Beste Hiphop Clip laten aan 'My Humps' van Black Eyed Peas.

Shakira haalde het niet als Beste Vrouwelijke Videoclip. Die was voor Kelly Clarkson ('Because of you'), die ook Madonna, Christina Aguilera en Nelly Furtado vooraf ging. Shakira, die ook nog de Beste Dance Video aan de Pussycat Dolls moest laten, kreeg wel een troostprijs: ze won in de categorie Beste Choreografie, voor 'Hips Don't Lie'.

Tijdens de show, met onder meer Beyonce en Justin Timberake en een speech van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore, waren er nog prijzen voor onder meer Pink (Beste Pop Video), Beyonce (R'n'B), Avenged Sevenfold (revelatie) en Fall Out Boy (keuze van het publiek).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud