Veiling souvenirs Bob Hope brengt 600.000 dollar op

Een veiling van voorwerpen van de legendarische Amerikaanse acteur, danser, zanger en stand-upcomedian Bob Hope heeft meer dan 600.000 dollar (450.500 euro) in het laatje gebracht. In totaal werden meer dan 800 souvenirs van de Amerikaanse komiek geveild. Dat heeft veilinghuis Julien's maandag in Los Angeles bekendgemaakt.

(belga) - Op de veiling in Los Angeles werd 10.000 dollar betaald voor manchetknopen die nog van de Amerikaanse president Richard Nixon zijn geweest. Een handgeschreven brief van Bing Crosby uit 1951 veranderde voor 5.000 dollar van eigenaar.

Volgens het veilinghuis werden veel souvenirs voor een aantal keer de geschatte waarde verkocht. Dat was onder meer het geval bij een zwart-witfoto van de hertog en hertogin van Windsor. De foto werd voor slechts 500 euro aangeboden en ging voor 27.500 dollar onder de hamer. De persoonlijke schrijftafel van Hope, waaraan de Amerikaan meer dan vijftig jaar lang werkte, werd voor 18.750 dollar verkocht.

Hope stierf in 2003 op honderdjarige leeftijd aan een longontsteking. De man wordt vooral herinnerd als de acteur van de reeks "Road to"-films uit de jaren veertig, waarin hij een duo vormde met Bing Crosby.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud