Verdachte financiële stromen bij Excelsior Moeskroen

Het gerecht voert onderzoek naar verdachte financiële stromen en eventuele onregelmatigheden bij het toekennen van een lening van 2 miljoen euro door de intercommunale IEG aan voetbalclub Royal Excelsior Moeskroen. Dat meldt een gerechtelijke bron vrijdag.

(belga) De voorzitter van de intercommunale, Jean-Pierre Detremmerie, is ook de voormalige burgemeester van Moeskroen en de oud-voorzitter van de eersteklasser. Detremmerie werd vrijdagmiddag gehoord door de federale gerechtelijke politie van Doornik.

Vrijdagvoormiddag voerden agenten van de federale politie van Doornik en de financiële brigade van Brussel verschillende huiszoekingen uit bij IEG, bij Excelsior, in het gemeentehuis van Moeskroen en in de sociale zetel van het waterzuiveringsbedrijf X2O, in het kader van een onderzoek naar de voetbalclub. De speurders namen documenten mee.

Het bedrijf X2O wordt geleid door Philippe Dufermont, de nieuwe voorzitter van Excelsior Moeskroen, dat momenteel op de dertiende plaats in de competitie staat.

Het parket van Doornik heeft vrijdagnamiddag op een persmoment laten weten dat de speurders vrijdag zeventien huiszoekingen hebben uitgevoerd in Moeskroen en Gent in het kader van een onderzoek naar de verdachte financiering van voetbalclub Excelsior Moeskroen.

Voor de operatie werden 120 agenten ingezet. Niemand werd in verdenking gesteld of aangehouden, preciseerde het parket tijdens een persconferentie. Een dertigtal mensen werd gehoord.

Het onderzoek werd geopend voor misbruik van vennootschapsgoederen, corruptie, schriftvervalsing en het gebruik van valse stukken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud