Verkoop vijfde Harry Potter start zaterdag

(belga/tijdnet) - In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt om middernacht het vijfde Harry Potter-verhaal gelanceerd in verschillende Engelstalige landen. The American Book Center in Leuven kon als enige winkel in België mee op de kar springen en organiseert een speciale Harry Potter-avond met als apotheose om 01u05 de start van de verkoop van het nieuwe boek.

In het zaterdag te verschijnen boek in de bestsellerreeks heeft de tovernaarsleerling voor het eerst een vriendinnetje. Dat heeft schrijfster J.K. Rowling in een interview met The Times gezegd.

"De 15-jarige Harry heeft voor het eerst een soort liefdesrelatie en daar ligt de klemtoon op", aldus de 37-jarige auteur. In een ander interview verklaart ze dat het logisch is dat de figuren meegroeien met de tijd. In het vijfde boek, Harry Potter and the Order of the Phoenix, bevindt de leerling zich volop in zijn pubertijd.

J.K. Rowling liet vrijdag via haar uitgever Bloomsbury ook weten dat ze al met het zesde verhaal in de reeks van zeven is begonnen. "En dat deel wordt zeker minder dik dan het vierde en vijfde boek, dat staat vast", luidt het.

Van de eerste vier edities van Harry Potter werden over de hele wereld al 195 miljoen exemplaren verkocht. De boeken verschijnen in 57 talen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud