Advertentie

Vijf Europese hoofdsteden werken samen voor Nuit Blanche

De vijf Europese hoofdsteden die een 'Nuit Blanche' organiseren, gaan samenwerken. Het gaat om Brussel, Parijs, Madrid, Riga en Rome.

(tijd) Tijdens het evenement stelt de stad bijzondere, vreemde of geheimzinnige plekken in de stad open voor onder meer concerten, optredens en filmvoorstellingen.

Parijs was de eerste stad die een Nuit Blanche of 'slapeloze nacht' organiseerde. De Parijzenaars konden in 2002 voor het eerst 'een nachtje door' doen. Brussel volgde als eerste het Franse voorbeeld.

De vijf steden gaan nu hun ervaringen uitwisselen en artistieke banden aanknopen. Dat moet leiden tot Les Nuits Blanches Europe. De steden definiëren een Nuit Blanche als 'een culturele manifestatie die zowel artistiek als volks is, die het stedelijk weefsel vanuit een nieuw oogpunt wil ontdekken en veroveren.'

Alle deelnemende steden hebben naast hun eigen initiatieven ook een project geselecteerd van een kunstenaar uit een partnerstad van de Nuits Blanches Europe. Brussel ontvangt een project uit Madrid van de beeldende kunstenaar Grojo. Het gaat om een heliumballon van tien meter hoog waarop beelden van het publiek worden geprojecteerd.

Rome krijgt een Brussels project van Kris Verdonck die driedimensionale beelden laat 'drijven'.

De Brusselse Nuit Blanche 2006 vindt plaats op zaterdag 30 september.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud