Vlaams Filmmuseum ontgoocheld over Leuvense beslissing filmarchief

Het Vlaams Filmmuseum en -Archief reageert ontgoocheld op de beslissing van de Leuvense gemeenteraad van maandag om in het depot van de nog te bouwen museumsite 120 vierkante meter stapeloppervlakte te voorzien voor het filmarchief.

(belga) Volgens voorzitter Jos Hoeyberghs is dit veel te weinig om het volledige archief van zo'n 20.000 filmrollen onder te brengen. Er is volgens hem hiervoor minstens 500 vierkante meter nodig.

Het Vlaams Filmmuseum was tot vorig jaar gehuisvest in een stadslokaal aan de Vanderkelenstraat. Omdat Leuven haar steun stopzette en ook van de Vlaamse overheid substantiƫle steun uitbleef, verhuisde het museum inmiddels naar Kortrijk. Het stadsbestuur beloofde wel in te staan voor het bijhouden van het filmarchief onder geschikte klimatologische omstandigheden.

Volgens Hoeyberghs heeft de stad in het verleden steeds beloofd ruimte te voorzien voor het volledige archief. Hij is niet bereid een overeenkomst met Leuven te ondertekenen indien hieraan niet tegemoetgekomen wordt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud