Vlaming zit dagelijks drie uur voor tv

Vlamingen kijken dagelijks 182 minuten televisie. Dat is 23 procent meer dan in 1995, zo blijkt uit het onderzoek 'Television 2006: International Key Facts' van de reclameregie IP.

(belga) Walen schommelen met een daggemiddelde van 230 minuten rond het Europese gemiddelde van 227 minuten.

De televisie lijkt weinig hinder te ondervinden van het internet of andere nieuwe technologieën. 98 procent van de Belgische gezinnen heeft een televisietoestel in huis. Tv-kijken blijft 'een van de belangrijkste - zoniet de belangrijkste - vrijetijdsbestedingen', zeggen de onderzoekers.

Een op de drie Belgische gezinnen (34 procent) heeft meer dan één tv-toestel in huis. In Europa ligt dat aantal op 50 procent. De tv staat meestal in de woonkamer (99,1 procent) maar duikt ook op in de ouderlijke slaapkamer (14,2 procent) en in de keuken (5 procent).

'Innovatie wint de jongste jaren aan belang', klinkt het voorts. 'De kijkers willen dat alles sneller gaat en dat ze via hun tv kunnen deelnemen aan interactieve programma's.' Heel wat Belgen (23 procent) kiezen daarnaast voor een breedbeeldtelevisie.

Maar de televisie beantwoordt ook aan andere behoeften van kijkers, zoals hun nood aan informatie, ontspanning, tijdverdrijf en gezellig samenzijn, zegt Didier Lefevre van IP.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud