Vleeshuis heropent als muziekmuseum

Het Antwerpse Vleeshuis opent opnieuw zijn deuren. Je kan er gaan kijken en luisteren naar de tentoonstelling 'Klank van de Stad'. Instrumenten, maar ook boeken, prenten, schilderijen, foto's, en maquettes scheppen een beeld van meer dan 500 jaar Antwerps muziekleven.

(tijd) De tentoonstelling heeft een belangrijke interactieve component: via touchscreens kan in kostbare boeken worden gebladerd. Elke bezoeker krijgt ook een kleine handcomputer mee. Daarmee kan hij over elk onderwerp extra muziek en informatie opvragen.

Even zag het ernaar uit dat het Vleeshuis als museum zou verdwijnen. Daar is men van teruggekomen: een deel van de brede historische collectie verhuist naar het MAS (Museum aan de stroom).

De presentatie in het Vleeshuis wordt toegespitst op de rijke muzikale traditie van de Scheldestad. Daarvoor werd de verzameling muziekvoorwerpen van het Vleeshuis aangevuld met stukken uit andere Antwerpse musea en archieven. Antwerpen was beroemd om zijn klavecimbelbouw door de families Ruckers, Couchet en Dulcken.

MH

Museum Vleeshuis, Vleeshouwerstraat, dinsdag tot zondag, 10-17 uur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud