Vlerick Award bekroont op 20 april succesvolle Belgische managers

De Vlerick Award, een jaarlijks initiatief van Vlerick Leuven Gent Alumni, bekroont op 20 april een Belgische manager die op internationaal vlak uitstekende en duurzame resultaten behaald heeft. Dit jaar zijn Paul Bulcke, Rudi De Becker, Patrick De Maeseneire en Georges Ugeux genomineerd. Dat meldt de Vlerick Leuven Gent Management School donderdag in een persbericht.

(belga) Het aantal Belgen in internationale topmanagementfuncties is vandaag verveelvoudigd. De Belgen worden alom geroemd voor hun open mentaliteit, diplomatische vaardigheden en talenkennis. De culturele en historische achtergrond van de Belgen en het feit dat Brussel de hoofdstad is geworden van Europa spelen daarbij zeker een rol.

In de jaren negentig was het aantal Belgische managers die aan de top stonden in het buitenland dun gezaaid. Luc Vandevelde was actief bij Marks & Spencer in Groot-Brittannië en ook baron Paul Buysse boekte er mooie resultaten bij Bentley. Frank Meysman was voorzitter van de Raad van Bestuur van Sara Lee-DE in Nederland en Theo Dilissen was actief bij de Deense dienstengroep ISS.

Vandaag zijn de Belgen aan de top van internationale bedrijven nog nauwelijks bij te houden. Patrick De Maeseneire is CEO van het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut. Michel Tilmant en Jean-Paul Votron staan aan het hoofd van respectievelijk ING en Fortis, twee absolute topbanken in Nederland. Rudi De Becker is CEO van het Nederlandse Hagemeyer dat hij na een moeilijke periode weer op de rails kreeg. Jean-François van Boxmeer is de topman van het Hollandse kroonjuweel Heineken.

Andere topmanagers in Nederland zijn Rudy Provoost (hoofd consumentendivisie van Philips), Frank Wouters (Wave International) en Guy Demuynck (Kroymans Corporation). Paul Bulcke is net als Patrick De Maeseneire in Zwitserse loondienst bij Nestlé. In Frankrijk is Pierre-Alain De Smedt de nummer twee bij Renault en eind vorig jaar ging Sophie Vandebroeck, de enige vrouw in deze lijst, in de VS bij Xerox aan de slag als technologiemanager.

Luc Vandevelde was tot voor kort voorzitter van de Raad van Bestuur van Carrefour en Georges Ugueux vice-chairman van de New York Stock Exchange. Voor de Vlerick Award van dit jaar, op 20 april in het Kursaal Oostende, is een kwartet van deze topmanagers genomineerd: Paul Bulcke, Rudi De Becker, Patrick De Maeseneire en Georges Ugeux. Baron Paul Buysse, Michel Tilmant en Luc Vandevelde werden al in vorige edities genomineerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud