Voetbalclub Excelsior Moeskroen blijft bestaan

Foto Photonews ©Photo News

'Er komt witte rook uit de schouw', met die woorden gaf sterke man Philippe Dufermont vrijdag aan dat voetbalclub Moeskroen gered is. De club vond een Belgische investeerder bereid om alles samen vier miljoen euro op tafel te leggen en kan zo het seizoen uitspelen.

(belga) - In september zou daar nog eens twee miljoen bijkomen. Het contract met de investeerder, die anoniem wenst te blijven, wordt vrijdagavond ondertekend. Moeskroen gaat alvast een licentie aanvragen voor volgend seizoen.

'Ik heb een akkoord gevonden met een Belgische investeerder die voor een Europese financiële groep werkt. Het contract moet nog tegekend worden, maar het is 100 procent rond', vertelde Dufermont bij de start van de persconferentie.

De algemene vergadering waarop beslist moest worden over de toekomst van de financieel noodlijdende club werd drie keer uitgesteld. Omdat vandaag/vrijdag de deadline voor de licentieaanvraag verstrijkt, was nieuw uitstel niet meer mogelijk.

Moeskroen, dat in de competitie op de 9e plaats staat, zeult 9,2 miljoen euro schulden met zich mee. Philippe Dufermont hield de club de voorbije maanden op zijn eentje in leven. Hij betaalde uit eigen zak ondermeer de lonen van de spelers en het personeel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud