VRT verwerft rechten voor uitzenden UEFA-beker vanaf kwartfinales

De VRT heeft voor een periode van drie jaar de uitzendrechten verworven van de heen- en terugwedstrijden van de kwartfinales, de halve finales en de finale van de UEFA-beker. De openbare omroep heeft daarover een overeenkomst gesloten met rechtenhouder UEFA. De VRT heeft tegelijk ook de uitzendrechten van de Europese Supercup verworven.

(belga) Samen met de rechtstreekse uitzendingen van de Belgische Beker kan de voetballiefhebber op Canvas zo jaarlijks een 15-tal live voetbalavonden bekijken. 'Dat is goed voor Canvas. Het is een generalistisch net dat een breed publiek moet kunnen bereiken. Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder zijn daarbij een belangrijke opstap', zegt Aimé Van Hecke, algemeen directeur televisie van de VRT.

Vanaf dit seizoen zendt de openbare omroep voor het eerst sinds lang niet de Champions League uit. De rechten zitten de komende drie jaar bij de Vlaamse Mediamaatschappij. Volgens de VRT is de UEFA-beker niet de grootste Europese voetbalcompetitie. 'Maar er spelen toch heel wat Europese toppers in mee. Bovendien is de kans niet denkbeeldig dat een Belgische ploeg tot de eindfase doordringt. Voor het eerst in Vlaanderen zal die eindfase van de UEFA-beker nu op een systematische manier door één omroep worden uitgezonden', aldus Van Hecke.

De Europese Supercup van dit jaar tussen Barcelona en Sevilla wordt vrijdagavond in een ruime samenvatting uitgezonden in Sporza op Canvas, na het rechtstreekse verslag van de Memorial Ivo van Damme.

De volgende editie van de UEFA-beker krijgt haar beslag in het voorjaar van 2007. De kwartfinales worden gespeeld op donderdag 5 en 12 april, de halve finales op donderdag 26 april en 3 mei en de finale op woensdag 16 mei in Glasgow

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud