VS-filiaal Sabena Flight Academy breidt uit

Sabena Airline Training Center (SATC), het Amerikaanse filiaal van de Sabena Flight Academy voor de opleiding van piloten, verhuist en breidt fors uit. Dat gebeurde het voorbije weekend en werd woensdag meegedeeld in een persbericht.

(belga) Concreet verhuist de basis in Arizona van Scottsdale naar Mesa. De pilotenopleiding werd al zestien jaar op dezelfde plaats georganiseerd, maar die blijkt nu te klein geworden. Vandaar de verhuis.

Op de nieuwe basis, op Falcon Field airport, zijn er twee start- en landingsbanen. Hierdoor kan het aantal vluchten uitgebreid worden van 100 naar 170 per dag en dat gedurende 360 dagen per jaar. Op Falcon Field beschikt men ook over de meest moderne trainingsapparatuur en vloot, waardoor de testvluchten in optimale omstandigheden kunnen gebeuren.

Vorig jaar telde SATC 260 studenten, dit jaar worden dat er minstens 310, zo staat in het persbericht. De vliegacademie van Sabena geniet wereldfaam. Heel wat grote internationale luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Indian Airlines of Jet Airways leiden hun piloten er op. De SATC is het grootste Europese trainingscenter in de VS.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud