Warren Buffett is rijker dan Bill Gates

Ondanks de financiële crisis in de Verenigde Staten heeft de legendarische Amerikaanse investeerder Warren Buffett zijn vermogen in de maand september met acht miljard dollar kunnen vergroten.Daardoor is hij nu rijker dan Bill Gates

(belga) - Volgens nieuwe berekeningen van het Amerikaans economisch vakblad Forbes van vrijdag bezit de 78-jarige baas van Berkshire Hathaway nu 58 miljard dollar (42,8 miljard euro). Daarmee is hij de rijkste Amerikaan.

Gates (52), de stichter van Microsoft, verloor daarentegen 1,5 miljard dollar in september. Zijn vermogen bedraagt nu 57 miljard dollar.

Vijftien jaar lang had Gates de eerste plaats bezet in de Forbes 400-rangschikking. Volgens onderzoek van de redactie van het magazine worden daar jaarlijks de 400 rijkste miljardairs van de Verenigde Staten bekendgemaakt. De jongste lijst werd begin september gepubliceerd, nog voor de wereldwijde financiële crisis toesloeg.

In totaal verloren 17 miljardairs in de VS in de maand september enorme bedragen. Het zwaarst getroffen werd de Amerikaanse ondernemer Sheldon Adelson, die zijn geld in de immobiliënsecor van Las Vegas heeft verdiend. Hij verloor vier miljard dollar en bezit nu nog elf miljard dollar

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud