Werken aan circuit Spa Francorchamps gestart

Waals minister Michel Daerden heeft woensdag de eerste steen gelegd van de aanpassingswerken aan het circuit van Spa-Francorchamps. Tegen de vergunning van de Waalse regering die de werken mogelijk maakt, werden twee beroepen ingediend, maar die werken niet opschortend.

(belga) Dat maakten de verantwoordelijken van het circuit woensdag bekend.

De vergunning, die op 10 november werd afgeleverd, omvat twee luiken: een stedenbouwkundig luik voor de werken en een milieuluik om het circuit te mogen uitbaten. Aan de vergunning gingen een openbaar onderzoek en verscheidene gesprekken met een twintigtal verenigingen en buurtbewoners vooraf.

Een groot deel van de discussies draaide rond de geluidshinder. Om de hinder te beperken, werd daarom beslist een reeks voorwaarden bij de vergunning te voegen. Zo komt er een begeleidingscommissie en een intern reglement.

Op stedenbouwkundig vlak zijn heel wat werken voorzien, voor een totaal bedrag van 20,019 miljoen euro. Voor de bouw van twee parkings en vier nieuwe tribunes werd geen toelating gegeven. Het is echter niet uitgesloten dat later opnieuw een vergunning wordt aangevraagd.

De vennootschap die instaat voor de promotie van het circuit heeft alvast beroep aangetekend tegen de vergunning. Dat beroep moet ervoor zorgen dat de niet toegestane werken niet van de agenda verdwijnen, lichtte de voorzitter van de vennootschap, Libert Froidmont, toe. Het andere beroep is afkomstig van de vzw Sourdine.

De beroepen werken niet opschortend. De Waalse regering heeft 130 dagen de tijd om een advies uit te brengen. De werken moeten afgerond zijn op 15 mei. Bij vertragingen hangt de onderaannemers een dwangsom boven het hoofd.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud