Werken van Hitler te koop na 70 jaar op Belgische zolder

Eenentwintig aquarellen en schetsen die vermoedelijk van de hand van nazidictator Adolf Hitler zijn, worden op 26 september geveild. Zeventig jaar lang lagen de werken in een koffer op een Belgische zolder ergens dichtbij de Franse grens. Dat hebben de veilingmeesters van Jefferys in Groot-Brittannië bekendgemaakt.

(belga) De werken werden vermoedelijk gemaakt tussen 1916 en 1918 toen Hitler korporaal was tijdens WO I.

Zekerheid dat de werken gemaakt werden door Adolf Hitler is er niet, maar er zijn wel sterke aanwijzingen voor. Zo bevinden de afgebeelde plaatsen zich naar verluidt allemaal binnen een straal van 24 kilometer rond de plaats waar Hitler gelegerd was tijdens de oorlog. Bovendien vertonen de schilderijen de typische kenmerken van andere Hitlerwerken en hebben sommige werken een herkenbare handtekening. Toch tonen de werken weinig dingen die doen denken aan de oorlogstijd.

De verkoop van de aquarellen en de schetsen - de grootste meten 20 bij 25 centimeter, de kleinste hebben de grootte van een postkaart - bij Jefferys in Lostwithiel in het zuidwesten van Engeland zou tot 3.000 pond kunnen opleveren, ongeveer 4.400 euro, zo schatten de veilingmeesters. De Britse Sunday Telegraph ziet het grootser en spreekt over een mogelijke opbrengst van 100.000 pond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud