Werkgevers: sociale vrede bewaren

De automobielindustrie in België heeft een toekomst, zo zeggen het Verbond van Belgische ondernemingen VBO en de gewestelijke werkgeversorganisaties Voka, UWE en VOB. Ze roepen op de sociale vrede te bewaren.

(belga) De werkgeversorganisaties betreuren het grote directe en indirecte jobverlies en de moeilijke tijden voor de werknemers. 'Het is nu echter van cruciaal belang de sociale vrede te bewaren', beklemtonen de werkgevers. Ze roepen alle betrokken partijen op om de ontslagen werknemers maximaal te begeleiden in hun zoektocht naar een andere job. Doorgaans gaat het om mensen met heel wat technische ervaring waar talrijke andere sectoren naar vragen.

De inspanningen van de regeringen om de automobielnijverheid competitief te houden en de toeleveringsbedrijven te verankeren moeren worden voortgezet. Er mag geen tijd meer verloren gaan om de afspraken over werkorganisaties die de automobielsector heeft gemaakt in wetteksten te gieten.De automobielsector blijft een belangrijke economische sector in België, aldus de werkgevers, en mag nu niet worden afgeschreven. Ze pleiten ervoor zoveel mogelijk jobs in de industrie te behouden en elders nieuwe jobs te creëren. 'Loonmatiging is in dat verband niet de enige, maar wel een noodzakelijke voorwaarde', zeggen de werkgevers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud