Wie niet slim is, kan rijk zijn

Je kan het financieel maken zonder intelligent te zijn. Dat moet blijken uit een dinsdag in het tijdschrift Intelligence verschenen studie.

(belga) De studie toont aan dat mensen met een gemiddeld IQ in vergelijkbare omstandigheden evenveel (niet-intellectuele) rijkdom vergaren als de schaarsere afdeling van mensen met een hoog intelligentiequotiënt.

Meer verrassend is de conclusie dat mensen die een grote intelligentie toegeschreven wordt vaak met geldproblemen worstelen."Mensen worden niet enkel rijk omdat ze slim zijn", verklaart de auteur van de studie, vorser Jay Zagorsky van de Universiteit van Ohio. "Er is geen verband tussen je IQ en je financiële status. Zeer intelligent zijn, verhindert zelfs niet dat je in pecunaire problemen komt".

Toch bevestigt de studie de populaire wijsheid dat mensen met een hoger IQ door de band meer verdienen dan degenen die het met wat minder onder de hersenpan moeten stellen.Intelligentie is geen factor om rijkdom te verklaren, stelt Zagorsky na zorgvuldig onderzoek van 7.500 proefpersonen.

Zij die als minder begaafd worden beschouwd, moeten niet geloven dat zij (op geldelijk gebied) gehandicapt zijn, en, omgekeerd, zij die als verstandig gelden, moeten niet denken dat zij in de race naar de hogere financiële vermogens bevoordeeld zijn, besluit de vorser. Simpel gesteld: domme mensen moeten niet klagen over discriminatie -ook voor hen is een plaatsje in de hemel (de raad van bestuur) gereserveerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud