Advertentie

Wielrenner Vandenbroucke naar correctionele rechtbank verwezen

(belga) - De wielrenner Frank Vandenbroucke moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het bezit van dopingproducten. Dat heeft de raadkamer van Dendermonde beslist. Vandenbroucke zelf had de opschorting gevraagd, maar de raadkamer ging daar niet op in. De advocaten van de wielrenner tekenen vrijwel zeker hoger beroep aan tegen de beslissing. Dat zegt meester Luc Deleu.

De advocaten van Vandenbroucke (foto: belga) hadden opschorting van vervolging gevorderd. Ze argumenteerden dat de producten onder een Vlaams dopingdecreet vallen en dat hun cliënt daarvoor al een schorsing van zes maanden onderging. De advocaten vonden dat nog enkel het bezit van morfine ten laste kan worden gelegd van hun cliënt, een te zwak gegeven om correctioneel te vervolgen.

De raadkamer ging daar evenwel niet op in. De renner moet zich verantwoorden voor het bezit van een negental producten, waaronder epo en morfine, bevestigt procureur des konings Christian Dufour.

Vandenbroucke heeft nu veertien dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de verwijzing naar de correctionele rechtbank. Meester Deleu heeft het over een 'aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid' dat dit effectief gebeurt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud