WTA-toernooi van Hasselt verdwijnt van de kalender

Het WTA-toernooi Gaz de France Stars in Hasselt wordt in 2007 niet meer georganiseerd. Dat meldt de organisatie zaterdag. Het toernooi, dat werd opgestart in 2004, had dit jaar te kampen met een groot aantal afzeggingen vlak voor de start van het toernooi, vooral door de Masters die een week later startten.

Het aangekondigde pensioen van Kim Clijsters betekent de definitieve doodsteek voor het toernooi - foto belga

(belga) - Onder andere Nadia Petrova, Maria Kirilenko, Patty Schnyder en Nicole Vaidisova zegden hun deelname af.

'Door de hervormingen van de internationale kalender biedt de WTA het niveau Tier 3 in de toekomst geen mogelijkheden om topspeelsters aan te trekken. Dit maakt het voor ons onmogelijk om het toernooi verder te organiseren', zegt Bob Verbeeck, organisator en gedelegeerd bestuurder van Octagon Cis.

Ongetwijfeld heeft ook het afhaken van tweevoudig winnares en publiekstrekker Kim Clijsters te maken met het stopzetten van het toernooi. De Limburgse, die volgend jaar met het tennis kapt, maakte begin deze week bekend dat de Diamond Games in Antwerpen in februari haar laatste toernooi op Belgische bodem wordt.

De Hasseltse toernooilicentie wordt overgenomen door het Oostenrijkse Kitzbühel, dat in de week van 23 juli zijn toernooi organiseert.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud