Zestienjarige Brit zeilt alleen rond de wereld

Een zestienjarige Britse jongen, Michael Perham, heeft zaterdag in het zuiden van Engeland het ruime sop gekozen in een poging om als jongste persoon ooit alleen en zonder hulp rond de wereld te zeilen. Toen hij veertien jaar was, slaagde de adolescent er reeds in als jongste ooit alleen de Atlantische Oceaan over te steken aan boord van een zeilboot.

(belga) - Perham, afkomstig uit Potters Bar, vertrok om 11.10 uur lokale tijd uit de haven van Portsmouth voor een tocht van 21.600 zeemijlen aan boord van een 15 meter lange zeilboot, zo werd vernomen van zijn woordvoerster. Op zijn tocht, die 4,5 maanden in beslag zou nemen, vaart de jongeman langs de Afrikaanse kust, om zo langs Kaap de Goede Hoop koers te zetten naar Cape Horn en via de Atlantische Oceaan opnieuw naar Portsmouth te varen. Zijn aankomst is voorzien rond 16 maart, zijn zeventiende verjaardag.

Het huidige record staat op naam van de Australiër Jesse Martin. Die lukte de reis rond de wereld in 1999, toen hij achttien jaar was. Martin deed er toen wel elf maanden over. 'Ik ben een beetje nerveus, maar niettemin erg opgewonden', vertrouwde Michael enkele media toe. Om de tijd te verdrijven rekent de jonge avonturier op de enkele duizenden liedjes op zijn mp3-speler. Hij neemt ook boeken en huiswerk mee, al benadrukt hij dat er 'heel wat werk is op een boot'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud