Zugspitze-gletsjer wordt afgedekt

Donderdag zijn, een week eerder dan voorzien, de werken van start gegaan om een deel van de gletsjer op de 2962 meter hoge Zugspitze-berg in de Duitse Alpen te bedekken. Dat meldt de Beierse Zugspitzbahn.

(belga) Over een oppervlakte van ongeveer 9000 vierkante meter zullen zeilen getrokken worden, om te verhinderen dat het ijs op de hoogste berg van Duitsland zou smelten.

Het voorbije seizoen is op een oppervlakte van 6000 vierkante meter ongeveer 12.000 kubieke meter sneeuw gered. Dat komt overeen met een hoogte van drie tot vijf meter.

Dit jaar zal getracht worden om 30.000 kubieke meter sneeuw tijdens de warme maanden te beschermen. "De afdekking isoleert en leidt het regenwater en de zonnestralen af. Daardoor blijft de sneeuw op de gletsjer liggen en beschermt die het ijs dat eronder ligt", aldus Manfred Haas, bedrijfsleider van het skigebied Zugspitze.

Het is de vijftiende keer dat de gletsjer afgedekt wordt. Hubert Weiger, voorzitter van de Beierse natuurbescherming, heeft het bij de afdekking over een "uitvlucht". De actie kan volgens hem de gletsjer niet redden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud