Zulte Waregem stunt tegen Lokomotiv Moskou

Bekerwinnaar Zulte Waregem heeft zich donderdag verrassend kunnen plaatsen voor de poulefase van de UEFA Cup. Het haalde het in de terugwedstrijd van de eerste ronde in het Gentse Ottenstadion met 2-0 van het Russische Lokomotiv Moskou (rust: 0-0) en haalt zo het verlies van de uitwedstrijd op (2-1).

(belga) De Russen begonnen het best tegen Zulte Waregem. Na tien minuten knalde O'Connor hard tegen de onderkant van de lat, en even later zette hij doelman De Vlieger aan het werk. Ook Traore was gevaarlijk, maar zijn schot van net buiten de zestien werd gered. Zulte Waregem kon in de eerste helft nauwelijks voor gevaar zorgen, al trapte Datti over.

Na de pauze kwam Zulte Waregem iets voor het uur op voorsprong. Matthys was na een dieptepas van Janssens attenter dan twee Russische verdedigers en plaatste de bal beheerst in doel: 1-0.

Lokomotiv Moskou, dat niet met al zijn beste spelers aan de wedstrijd begonnen was, moest op zoek naar de gelijkmaker, maar Zulte-Waregem hield stand en wist zelfs nog een tweede keer te scoren. Tony Sergeant mocht acht minuten voor tijd na Russisch balverlies alleen op doelman Polyakov afgaan, en plaatste de bal knap in doel: 2-0.

Het bleef 2-0, een stunt van formaat voor de West-Vlamingen, die komende dinsdag weten wie hun tegenstanders worden in de poulefase. De 40 gekwalificeerde ploegen worden dan in acht groepen van vijf onderverdeeld, waarbij elk team tweemaal thuis en tweemaal uit speelt. De beste drie van elke groep stoten door naar de 1/16e finales.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud