Advertentie

Zulte Waregem verliest heenwedstrijd van Newcastle

Zulte Waregem heeft donderdag zijn heenwedstrijd in de 16e finales van de UEFA Cup verloren. De West-Vlamingen gingen voor eigen publiek met 1-3 onderuit tegen het Engelse Newcastle.

(belga) De ploeg van trainer Dury speelde behoorlijk, maar enkele individuele acties van de Magpies beslisten het duel in het voordeel van de bezoekers.

Zulte Waregem begon in het Gentse Ottenstadion zonder complexen aan de wedstrijd. Dat resulteerde in veel balbezit, enkele vrije trappen en een gele kaart voor de Engelse centrale verdediger Taylor in de 5e minuut. Newcastle kon alleen gevaar creƫren in de beginfase dankzij een snelle omschakeling. De van Inter Milan overgekomen Martins kwam zo twee keer tot een ongevaarlijk schot.

Na een kwartier spelen kreeg een tweede speler van Noord-Engelse ploeg geel. Zulte Waregem maakte het spel, maar kwam nog niet tot kansen. De Nigeriaan Martins werd in de 22e minuut knap aangespeeld door Dyer, de spits die in het middenveld werd geposteerd door Glenn Roeder. De doelpoging van de snelle spits was te zwak. Newcastle nam het heft in handen, de geel geboekte Milner schoot met links staalhard over het doel van Merlier. De doelman moest opnieuw ingrijpen wanneer Dyer een minuutje later het strafschopgebied werd ingestuurd.

Matthys bereikte door de benen van een Engelse verdediger eenvoudig Sergeant, wiens voorzet op de handen van Taylor belandde. De Bulgaarse scheidsrechter oordeelde onvrijwillig hands, geen strafschop voor de West-Vlamingen dus. Babayaro, gevormd als linksachter bij Anderlecht, dribbelde zich frivool de rechthoek in, zijn voorzet bereikte geen ploegmaat.

Vlak voor rust kreeg Newcastle de beste kans tot dan. Een harde voorzet van Solano zweefde over Dindeleux in de voeten van Martins. Merlier bewees zijn klasse met een knappe interceptie.

Twee minuten na de pauze sloeg het noodlot toe voor de Belgische bekerwinnaar. Dindeleux werkte een voorzet van Dyer ongelukkig in eigen doel, 0-1 op een wel heel slecht moment. Zulte was niet aangeslagen, een mooie combinatie over verschillende stations eindigde bij Stijn Meert, goed afwerken lukte de middenvelder echter niet.

Duff, het Ierse dribbelwonder van de Magpies, slalomde keurig door de Waregemse verdediging, duikelde neer voor de uitkomende Merlier. De scheidsrechter floot onterecht voor penalty, Merlier werd bestraft met geel. Goalgetter Martins knalde droog van op de penaltystip de 2-0 in de netten.

Een onnodige overtreding van Celestine Babayaro was de aanleiding voor de verdiende treffer van Zulte. Reina schilderde de vrije trap op het hoofd van D'Haene, die overhoeks binnenknikte: 69e minuut 2-1. Het publiek kreeg er weer de moed in. Opnieuw D'Haene schoot van op vijfentwintig meter, Harper redde met de vuist. In de 75e minuut kon de verdediging van de nummer 10 in de Belgische competitie niet tijdig ingrijpen bij een actie van Sibierski, die knap de 3-1 maakte.

Zulte sleepte zich moegestreden naar het einde van de wedstrijd. Leleu kreeg uit het niets nog een kansje, maar zag de bal niet aankomen. Vlak voor affluiten zat Matthys nog bijna tussen een terugspeelbal op Harper, maar een zesde Europese treffer zat er echter niet in voor de Gentenaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud