Fellaini duurste Belgische transfer ooit

©BELGA

Rode Duivel Marouane Fellaini trekt van Standard Luik naar Everton. Dat bevestigde de Belgische landskampioen dinsdag op zijn website. De 20-jarige verdedigende middenvelder tekende een contract voor vijf seizoenen bij de tweede club uit Liverpool. Volgens Sporza zal hij er 90.000 euro per week verdienen en legde Everton 16 miljoen euro op tafel voor de transfer. Het gaat om de duurste transfer in de Belgische voetbalgeschiedenis.

(belga) - De gesprekken waren al een week aan de gang en het akkoord werd net voor het afsluiten van de transfermarkt beklonken. 'Fellaini wil Standard bedanken voor de opleiding die hij er genoot en voor het respect waarmee de club hem steeds behandelde', klinkt het op de site van Standard. 'Hij zal de club altijd in zijn hart dragen en wil vooral ook de supporters bedanken. Het enige waar hij op dit moment spijt van heeft, is dat hij Standard niet naar de Champions League heeft kunnen loodsen.'

Fellaini maakte indruk in de wedstrijden tegen Liverpool in de voorronde van de Champions League. Standard werd daarin nipt uitgeschakeld en neemt het in de eerste ronde van de UEFA Cup op tegen... Everton. Fellaini zal wel niet mogen spelen tegen Standard. Pas na de winterstop mag hij Europees weer in actie komen. Ook Tottenham had de goede prestaties van Fellaini opgemerkt, maar die club viste met een bod van 13,5 miljoen euro achter het net.

Fellaini die op 22 november 21 wordt, speelde in de jeugd van Charleroi en Standard. In 2006 kwam hij bij de Rouches in het eerste elftal.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content