Banencijfers helpen beurzen aan winst

(tijd) Wall Street wist vrijdag met winst af te sluiten na de publicatie van beter dan verwachte werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten. Die deden de hoop op een zachte landing van de Amerikaanse economie weer wat toenemen. Een tegenvallende Michigan-indicator voor het consumentenvertrouwen in de VS zorgde er evenwel voor dat de winsten vrij beperkt bleven. De Europese aandelenmarkten wisten nipt hoger te eindigen. Voor maandag staat er niet al te veel bedrijfsnieuws op de agenda. City Hotels houd om 16 uur wel zijn buitengewone aandeelhoudersvergadering over de ontbinding van de vennootschap.

STEMMING

De toonaangevende aandelenindices in New York zijn vrijdag met winsten de dag uitgegaan. Beleggers kozen voor meevallende banencijfers en legden een lager dan verwacht consumentenvertrouwencijfer van Michigan naast zich neer.

De Dow Jones sloot 0,2% in de plus op 12.307,49 punten. De breed samengestelde S&P500-index eindigde ook 0,2% hoger op 1.409,84 punten en de technologiezware Nasdaq Composite won 0,3% tot 2.437,36.

De Europese beurzen hebben ondanks het tegenvallende Michigan Sentiment het hoofd boven water

kunnen houden. De indices gingen met lichte winst de week uit.De DJ Stoxx50 stond 0,1% hoger op 3.616,10 punten. De DJ EuroStoxx50 ging nipt 0,03% hoger tot 4.019,89.

Euronext Brussel startte negatief maar de Bel20 herstelde snel dankzij de zwaargewichten KBC en Suez. De sterindex ging uiteindelijk het weekend in met een flinke winst. In de rest van Europa hadden de markten veel moeite om positief af te sluiten.

De Bel20 steeg met 0,7 procent tot 4.255,06 punten. De beurskorf telde 11 stijgers en 8 dalers. Suez en KBC waren samen goed voor het gros van de indexstijging.

Volgende BEDRIJVEN kwamen vrijdag nabeurs met nieuws of staan maandag in de belangstelling:

CITY HOTELS

Buitengewone aandeelhoudersvergadering over ontbinding vennootschap, 16.00 uur

De hotelvastgoedgroep City Hotels heeft de verkoop afgerond van zijn drie resterende hotels aan de Nederlandse dochter van de Amerikaanse hoteluitbater Marriott. Dat meldt City Hotels vrijdag in een persbericht.

NPM

De holding rond financier Albert Frère, zou zijn belang van 6,1 procent in de Franse bouwgroep Eiffage verkopen. Dat meldt de Franse zakenkrant La Tribune vrijdag op haar website. De Caisse de depots en consignations zou 2 tot 2,5 procent van het kapitaal van Eiffage hebben overgenomen.

RETAIL ESTATES

De vastgoedbevak Retail Estates sloot op 30 september het eerste halfjaar van het boekjaar 2006/07 af met een nettowinst van 7,74 miljoen euro, 30 procent meer dan over dezelfde periode van het vorig boekjaar (5,94 miljoen euro). De courante nettowinst steeg van 4,27 tot 4,46 miljoen euro. Dat meldt Retail Estates in een persbericht.

SOLVAY

Fournier, een filiaal van de Belgische farmagroep Solvay Pharmaceuticals, trekt zijn aanvraag voor de centrale registratie van het diabetesmedicijn Synordia in Europa in. Dat meldde Solvay Pharmaceuticals vrijdag in een persbericht

SUEZ

De raad van bestuur van de Franse energiegroep Suez blijft de fusie met zijn Franse sectorgenoot Gaz de France (GdF) "de beste strategische optie" vinden voor de aandeelhouders, de werknemers en de klanten van het bedrijf. Dat meldt Suez vrijdag in een persbericht. Suez liet verder weten dat de vooruitzichten voor 2006 "excellent zijn". Het bedrijf rekent nu op een nettowinst van 3,5 miljard euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud