Fed maakt weinig indruk op Dow

(tijd) In New York zijn de belangrijkste graadmeters licht in het rood geeindigd. De Amerikaanse monetaire overheid liet op de laatste vergadering van het jaar de rente ongemoeid. De uitspraken van Fed-voorzitter Bernanke maakten weinig indruk op de markten. Na de toelichting diepte de Dow het verlies even uit, maar herstelde al snel.

Het beleidsbepalend comite van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (FOMC) heeft, zoals verwacht, het toonaangevende Federal Funds-tarief gehandhaafd op 5,25%. Het is de vierde keer op rij dat de Fed het rentetarief ongewijzigd laat. Economen gingen er unaniem van uit dat de Federal Reserve niet aan de rente zou tornen.

Het grootste macro-economisch nieuws valt vandaag in de VS te rapen. Om 16.30 uur worden de wekelijkse olievoorraden in de VS bekendgemaakt. Enkele uren daarvoor komen de Amerikaanse detailhandelsverkopen over november aan bod.

STEMMING

- De Bel20 is dinsdag, in lijn met de andere Europese indexen, met een lichte winst de dag uitgegaan. Beleggers wachtten vooral op het rentebesluit van de Federal Reserve dat later op de dag kwam. Op bedrijfsvlak sprong Umicore in het oog. Het bedrijf gaat voor zijn zinkactiviteiten een joint venture aan met een Australische partij.

- De toonaangevende Europese beursindices zijn voor de zevende dag op rij met winst geeindigd. Vooral de aandelen uit de retailsector deden het goed. Beleggers verwachten dat de sector een sterk kerstseizoen zal kennen. De DJ Stoxx50 ging de dag uit met een winst van 0,4% op 3.664,79 punten. De DJ EuroStoxx50 won 0,2% tot 4.059,74 punten. De EuroNext100 steeg met 1,8% tot 4.059,74 punten. Londen daalde 0,1%, Parijs klokte onveranderd af. In Frankfurt steeg de DAX met 0,1%, terwijl de Amsterdamse AEX 0,6% hoger ging.

- De aandelenindices op Wall Street zijn dinsdag met kleine verliezen de dag uitgegaan. Het rentebesluit van de Federal Reserve had weinig invloed op het sentiment. De Dow Jones sloot uiteindelijk 0,1% lager op 12.315,58 punten. De Nasdaq verloor 0,5% tot 2.431,60 punten en de S&P speelde 0,1% kwijt tot 1.411,56 punten. De tienjarige Amerikaanse T-bond noteerde bij het slot 6/32 hoger op 97-18/32, bij een rendement van 4,47%.

Volgende BEDRIJVEN kwamen dinsdag nabeurs met nieuws of staan woensdag in de belangstelling:

AVIS EUROPE

D IETEREN

- Avis Europe, het Britse autoverhuurbedrijf dat voor zo'n 60 procent in handen is van de Belgische autoverdeler D'Ieteren, komt voor beurstijd met een trading update.

WAREHOUSE ESTATES BELGIUM

- Notering ex-dividend

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud