Fed-bestuurder bezorgt beleggers kopzorgen

©AFP

De Amerikaanse beurzen sloten over de hele lijn lager af. James Bullard, Fed-bestuurder en voorzitter van de Federal Reserve Bank van St. Louis, zei dat de inflatie sterker was dan verwacht en dat de Fed verschillende vergaderingen nodig zou hebben om na te gaan hoe de stimuleringsmaatregelen passend konden worden teruggeschroefd.

Bullard verwacht al eind 2022 een eerste renteverhoging, zei hij tijdens een interview met CNBC. De bestuurders van de Fed signaleerden woensdag dat ze wellicht vanaf 2023 de rente zullen optrekken. Slechts zeven van de 18 bestuurders hintten op een renteverhoging in 2022.

Het Gentse biotechbedrijf Argenx trok zich weinig aan van de renteperikelen en trok op Nasdaq 1 procent hoger naar 318 dollar. UBS begon de opvolging van de ADR’s. Dat staat voor ‘American depositary receipt’ en zijn Amerikaanse effecten met als tegenwaarde een buitenlands aandeel. Het koersdoel zetten de Zwitsers op liefst 390 dollar.

Nog in goede doen op Nasdaq: Adobe, met een winst van 2 procent. Adobe tikte de hoogste koers ooit aan na de publicatie van kwartaalcijfers donderdagavond. In het tweede kwartaal steeg de omzet van de Amerikaanse softwaregroep met 23 procent. Voor het lopende kwartaal verwacht Adobe opnieuw een omzetgroei van 23 procent. Adobe is vooral bekend van het pdf-bestand. De vraag van creatieve professionals en hobbyisten naar de producten van Adobe is groot.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud