Bel20 herpakt zich in namiddag en zet winstreeks voort

(tijd) Euronext Brussel is maandag voor de elfde opeenvolgende dag met winst gesloten. In de voormiddag leek het er even op dat de opmerkelijke winstreeks van de Bel20 onderbroken zou worden maar een positieve start op Wall Street besliste daar anders over.

De Bel20, die de voorbije tien dagen 6 procent steeg, ging nogmaals 0,3 procent hoger tot 4.359,80 punten.

Belgacom stond bovenaan en won 2,3 procent tot 33,8 euro.

UCB verloor 1 procent tot 54,3 euro. Voor Merrill Lynch behoort de Belgische biofarmaciegroep tot de minst aantrekkelijke Europese large caps voor de maand december.

Solvay steeg 0,4 procent tot 115,3 euro. Analisten van het Zwitserse beurshuis UBS hebben nochtans hun advies voor Solvay verlaagd en raden aan het aandeel te verkopen. 'De recente koersstijging is niet gerechtvaardigd. Het is nog te vroeg om het bedrijf te waarderen als een farmabedrijf. Solvay is nog te afhankelijk van één medicijn (Tricor) en de recente nieuwsstroom over Synordia en Bifeprunox was gemengd. De volgende nieuwsaankondiging, namelijk het evaluatierapport van de FDA over Bifeprunox, is vermoedelijk pas voor augustus 2007.' UBS besluit daaruit dat Solvay te hoog gewaardeerd is tegenover zijn hybride sectorgenoten zoals Akzo Nobel en Bayer. UBS herinnert in een rapport ook aan de cycliciteit van de chemische activiteiten van Solvay. UBS trok wel het koersdoel op van 103 euro tot 108 euro.

KBC eindigde op 92,9 euro, een stijging van 0,5 procent. De financieledienstengroep maakte vrijdag bekend voor 70 miljoen euro een meerderheidbelang te nemen in de Roemeense leasingmaatschappij Romstal Leasing. Tegelijkertijd verwerft KBC ook de controle over de verzekeringsmakelaar INK Insurance Broker. Daarmee zet KBC zijn eerste stappen op de Roemeense markt. S&P heeft zijn kredietratings voor KBC Bank opgetrokken tot AA-/A-1, komende van A+/A-1. 'Dit weerspiegelt de sterke en gediversifieerde activiteitenportefeuille en het gezonde financiele profiel', argumenteert het kredietratingagentschap.

Colruyt eindigde 0,3 procent hoger op 149,10 euro. De winkelgroep uit Halle maakte nabeurs sterke halfjaarcijfers bekend en trekt zijn winstverwachtingen voor het lopende boekjaar 2006/2007 op.

Bouw- en baggergroep CFE verloor 0,3 procent tot 905 euro. KBC Securities verlaagde zijn advies voor het aandeel van buy naar accumulate. Deze verlaging is te wijten aan de kapitaalverhoging die CFE heeft doorgevoerd, waardoor er meer aandelen noteren. Het beurshuis verhoogt wel zijn koersdoel van 875 tot 950 euro nadat de Nederlandse baggeraar Boskalis vrijdag zijn winstverwachtingen voor het lopende boekjaar fors optrok. Hierdoor is het discountverschil tussen CFE en Boskalis groter geworden. De vooruitzichten in de baggersector voor de komende drie a vier jaar zijn sterk maar bij de huidige aandelenwaardering is het opwaarts potentieel eerder beperkt, schrijft het beurshuis.

Bois Sauvage meldde vorige vrijdag dat het een belang van 3 procent heeft opgebouwd in de chemiegroep. Bois Sauvage wil een stabiele aandeelhouder worden. Tessenderlo won 0,3 procent en Bois Sauvage 1,3 procent.

De beeldvormingsgroep Barco draagt zijn printplaatafdeling op 1 januari 2007 over aan Elprinta, dat gevestigd is in Moeskroen. Beide partijen bereikten in augustus al een akkoord maar de defintieve afhandeling van het dossier sleepte nog enkele maanden aan. Barco zegt dat de transactie slechts een marginale impact zal hebben op de resultaten. Het aandeel wijzigde niet.

Val Saint Lambert steeg op de Vrije Markt met 19,7 procent tot 8,5 bij een vrij groot volume van bijna 3.500 aandelen. Het aandeel had de voorbije drie weken wel 25 procent in waarde verloren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud