Bel20 kan met winst sluiten

Op Euronext Brussel kon de Bel20 na een zwakke maandagsessie dinsdag met winst afsluiten. De markt reageerde positief op bedrijfsresultaten uit de VS, onder meer van Apple. In Brussel kwamen Mobistar en Euronav nabeurs met cijfers.

(tijd) - Na een dag vol nervositeit over de komende derdekwartaalcijfers en over de toestand van de Amerikaanse economie, lijkt het vertrouwen van de belegger dus hersteld, ten minste voor even.

De Bel20 sloot 0,9 procent hoger op 4.411,95 punten. De index telde 3 dalers en 16 stijgers. Een aarzelende opening van Wall Street verhinderde dat de Bel20 met een nog grotere winst de dag uitging.

Colruyt toonde zich de sterkste stijger met een plus van 2,5 procent tot 144,64. Bij de supermarktgroep werd maandag in een buitengewone algemene vergadering een kapitaalverhoging voorbehouden voor het personeel en een aandeleninkoopprogramma goedgekeurd. Colruyt kan de komende maanden tot 3,3 miljoen eigen aandelen inkopen. Analiste Géraldine Groetaers van Bank Degroof trok haar advies voor Colruyt op tot accumulate, terwijl ze het koersdoel verlaagt van 163 tot 161 euro.

Aan de ander zijde van de tabel stond Agfa-Gevaert. De Mortselse beeldvormingsgroep moet opnieuw 4,3 procent terug. Donderdag verloor het bedrijf al 22 procent door een winstwaarschuwing. Sinds juli verloor het aandeel de helft van zijn waarde. Vandaag bleek dat het Liechtensteinse fonds Classic Fund Management een belang van 4,6 procent in Agfa heeft.

De financials sloten comfortabel met winst. Maandag nog deed Commerzbank de kredietproblemen heropflakkeren en moest Fortis meer dan 3 procent inleveren. Dinsdag won Fortis 1,3 procent tot 22,08 euro. KBC deed er 1,15 procent bij tot 96,94 euro en Dexia klom met 1,6 procent tot 21,80 euro.

Beleggers in Mobistar (-0,3% tot 60,51 euro) en Euronav (-0,5% tot 20,71 euro) toonden zich wat zenuwachtig in afwachting van resultaten nabeurs.

De biotechgroep Innogenetics steeg met 3 procent tot 6,64 euro en klom voor de vijfde dag op rij. Die rally leverde het Gentse bedrijf al ruim 9 procent winst op. In een interview in De Tijd van zaterdag liet gedelegeerd bestuurder Christiaan De Wilde verstaan dat Innogenetics tegen 2010 dubbel zoveel omzet moet halen.

Pinguin daalde 0,6 procent tot 17,64 euro. De diepvriesgroentenspecialist wil voor het einde van het jaar een van de vijf vestigingen in het VK sluiten. Voor verdere expansie van het bedrijf gaat Pinguin nu op zoek naar overnamemogelijkheden in Oost-Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud