Bel20 sluit 0,2 procent hoger

De Bel20 is donderdag met een kleine winst gesloten. De index ging de hele dag op en neer. Het rentebesluit van de ECB en de begeleidende commentaar bracht weinig inspiratie. 'De onzekerheid op de markt blijft. Het sentiment is eerder negatief en dat zal nog wel een tijdje zo blijven', zegt een handelaar. 'Er zal de komende weken nog wel wat opschudding komen van fondsen die toch blijken bloot te staan aan de subprimemarkt.'

'Hoe lang de markt negatief ingesteld zal blijven is moeilijk in te schatten. Maar tijd brengt raad en dat is ook hier van toepassing. De markt heeft een kort geheugen', klinkt het.

De Bel20 eindigde 0,2 procent hoger op 4.330,45 punten.

Dexia steeg 1,1 procent tot 21,15 euro. Woensdag stonden de bankaandelen onder druk nadat Lehman Brothers en UBS hun winstprognoses voor een rits Europese banken hadden verlaagd. Fortis zakte 0,04 procent tot 26,89 euro. Fortis betaalde donderdag een interimdividend van 0,7 euro.

Na drie dagen van verlies, volgend op de aankondiging van de fusie met Gaz de France, ging Suez nog eens met winst lopen. De Franse nutsgroep steeg 0,8 procent tot 39,1 euro.

Op de brede markt waren IPTE en CMB de uitblinkers.

KBC Securities is de opvolging van de technologiegroep IPTE gestart met een koopadvies en een koersdoel van 11 euro. Analist Nico Melsens looft de 'indrukwekkende' halfjaarcijfers die het herstel van 2005 en 2006 na enkele moeilijke jaren bevestigden. 'Het aandeel is aanzienlijk ondergewaardeerd in vergelijking met sectorgenoten. Aan deze koers is het aandeel een koopje', luidt het. Melsens rekent voor dit jaar op bijna 80 procent omzetgroei, een verdrievoudiging van de bedrijfswinst en zelfs een verviervoudiging van de nettowinst. IPTE veerde 9,9 procent op tot 8,70 euro.

CMB ging 3 procent vooruit tot 52,66 euro. De scheepvaartgroep moest vanaf 20 juli flink wat terrein prijsgeven door de beurzencrisis, maar is sinds midden augustus weer aan het stijgen. Dat heeft te maken met de goede resultaten die voor 2007 worden verwacht, maar ook met de gestegen waardering van de vloot. Een groot deel van verschepingscapaciteit van Bocimar is voor dit jaar ingedekt aan zeer rendabele voorwaarden, de rest kan profiteren van de hoge vrachttarieven voor bulkschepen.

Het Luikse beeldserverbedrijf EVS maakte over het tweede kwartaal van 2007 sterke resultaten bekend die voldeden aan de verwachtingen van analisten. Analist Kristof Samoy van KBC Securities was vooral opgetogen over het ordervolume dat in de maanden juli en augustus werd binnengehaald en verhoogde zijn koersdoel tot 77 euro. De resultaten waren wel goed maar niet super, zo oordeelden beleggers. Het aandeel zakte 2,8 procent tot 68,02 euro. Het aandeel was in aanloop naar de bekendmaking met bijna 10 procent gestegen. 'Winstnemingen', verklaarde een handelaar de koersdaling van donderdag.

Beleggers hebben blijkbaar alle vertrouwen in Punch Telematix verloren. De ontgoochelingen bij het bedrijf volgen elkaar dan ook in snel tempo op. Het aandeel zakte nog eens 1,8 procent tot 7 euro.

De bouwgroep CFE steeg met 1,4 procent tot 1.420 euro. ING Wholesale Banking heeft zijn koersdoel opgetrokken van 1.660 tot 1.750 euro. 'Het aandeel blijft ondergewaardeerd ondanks de goede basis voor baggeren en een ideale positie voor grote bouwprojecten', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud