Bel20 sluit lager door dividenden

Euronext Brussel is lager gesloten. Het uitbetalen van dividenden van onder meer zwaargewicht KBC drukte in Brussel de koersen.

De handel in Brussel was vrij normaal, hoewel de meeste beurzen in Europa morgen gesloten zijn. Aangezien er in Londen de hele week normale handel is, blijft de interesse voor de grote Belgische aandelen overeind.

De Brusselse sterindex sloot 0,6 procent lager op 4.614,76 punten. De index telde 6 stijgers en 12 dalers. Mobistar sloot onveranderd.

De grootste daler in de Bel20 was KBC met 3 procent tot 97,47 euro. Zoals gezegd noteerde de bank vandaag ex-dividend.

Ook farmagroep UCB verloor om dezelfde reden terrein, namelijk 1,2 procent tot 43,77 euro.

Fortis sloot op 33,16 euro, een daling met 1 procent. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zijn de drie banken, die ABN AMRO samen willen overnemen, vergevorderd met het regelen van de financiering van de overname. Een groot deel van het bedrag van 72 miljard euro dat zij op tafel willen leggen, is al binnen.

Ook de derde grote financial in de index, Dexia, verloor terrein en sloot 1 procent lager op 24,03 euro.

Delhaize zakte 0,7 procent tot 70,63 euro. UBS heeft het advies voor de Belgische retailer verlaagd.

Grootste stijger in de index was Suez, dat 1,2 procent hoger ging tot 41,98 euro. Citigroup heeft vrijdag het advies voor Suez verhoogd van hold naar buy. In het algemeen gaan energiegroepen in Europa hoger.

De vastgoedbevak Cofinimmo steeg 0,5 procent tot 150,27 euro. ING Wholesale Banking verhoogt zijn advies voor Cofinimmo van 'sell' naar 'hold'. Het koersdoel wordt opgetrokken van 141 euro naar 143 euro.

InBev verloor 0,2 procent tot 57,40 euro. ING WB verhoogde vorige week zijn koersdoel voor de biergroep van 51,3 euro tot 63,8 euro.

Op de brede markt sloot Global Graphics onveranderd op 9,48 euro. Vrijdagavond stelde de raad van bestuur huidig operationeel directeur James Freidah aan tot CEO. Hij volgt Johan Volckaerts op, die wel voorzitter van de raad van bestuur blijft.

Zenitel ging 0,9 procent lager tot 3,41 euro. 2007 staat voor Zenitel in het teken van investeren, zei CEO Erik Hoving op de algemene vergadering van aandeelhouders. De beheerder en ontwikkelaar van radiocommunicatienetwerken voor kritische situaties gaat het geld van de kapitaalverhoging grotendeels gebruiken voor investeringen in zijn TETRA-netwerken in Belgie en Nederland.

De tankerrederij Euronav steeg 3,8 procent tot 24,71 euro. Vrijdag kelderde het aandeel met 7,3 procent, maar dat was te wijten aan de uitkering van het dividend. Op de algemene vergadering zei voorzitter Marc Saverys dat Euronav klaarstaat om deel te nemen aan de verdere consolidatie in de tankersector. Dankzij haar aandeelhoudersstructuur kan de rederij daarbij acquisities financieren met aandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud