Bel20 sluit licht hoger zonder belangrijk nieuws

(tijd) Euronext Brussel is met een kleine winst gesloten. Belangrijke nieuwsaankondigingen waren er niet vandaag. De andere Europese beurzen eindigden verdeeld. Beleggers waren niet onder de indruk van de kwartaalcijfers van onder meer UBS en Sanofi-Aventis.

Het Europees producentenvertrouwen bleek vanmorgen groter dan verwacht en bereikte bovendien het hoogste niveau in zes jaar. Daartegenover stond dan weer dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen onverwacht is gedaald.

De Bel20 wist de hele dag geen richting te kiezen en eindigde 0,15 procent hoger op 4.144,38 punten.

Barco verloor 2,6 procent tot 64,50 euro. Het aandeel verloor sinds de publicatie van zwakke kwartaalcijfers al 9 procent.

Agfa-Gevaert daalde 1,7 procent tot 19,77 euro. Eastman Kodak verlaagde zijn doelstelling voor de omzet uit digitale producten. Kodak maakt net zoals Agfa producten voor de grafische industrie en voor de medische sector.

Omega Pharma eindigde 1,3 procent hoger op 51,25 euro. Delta Lloyd Securities startte de opvolging van het aandeel met een koopadvies en een koersdoel van 59,50 euro. De analist verwacht dat de marges stabiel zullen blijven met de nieuwe gedelegeerd bestuurder Jan Cassiman en verwacht een sterke omzetgroei, zowel intern als extern. Op twee weken tijd won het aandeel al 14 procent.

De financiele aandelen in Brussel eindigden verdeeld. Sectorgenoot UBS stelde de markt teleur met zijn kwartaalcijfers. De Zwitserse bank verloor meer dan 4 procent. In Brussel zakte KBC 0,7 procent tot 85,6 euro. Dexia sloot nagenoeg onveranderd en Fortis won 0,7 procent tot 32,89 euro. Fortis neemt de Duitse levensverzekeraar Gutingia over. Het bedrijf heeft 31 mensen in dienst en boekte in 2005 een bruto premieomzet van 12,1 miljoen euro. De overname zal geen invloed hebben op de winst per aandeel van Fortis.

Suez liet 0,8 procent liggen op 34,96 euro. De energiegroep haalde tijdens de eerste negen maanden van 2006 een omzet van 32,4 miljard euro. Dat is 8,7 procent meer dan een jaar eerder. De organische groei bedroeg 9,2 procent, een stuk boven de 7 procent die het bedrijf voor het volledige jaar voor ogen heeft.

Belgacom (32,06 euro, +0,1 procent) mag de resterende 25 procent van het mobilofoonbedrijf Proximus kopen. De Raad voor de Mededinging zette daarvoor gisteren het licht op groen.

Op de brede markt steeg de holding Brederode 2,8 procent tot 28,74 euro. Voorzitter Pierre van der Mersch doet bij het einde van het boekjaar afstand van het dagelijks bestuur. De gedelegeerd bestuurders Gerard Cotton en Luigi Santambrogio zetten deze taak verder. Van der Mersch blijft wel voorzitter van de raad van bestuur. 'Het is een non-event. Ik bereid dit al tien jaar lang voor. Iedereen is er klaar voor en is in staat om autonoom te functioneren', aldus de man die bekend staat als de Warren Buffett van Belgie.

Het Leuvense technologiebedrijf Option onthulde dinsdagochtend de naam van een derde partner voor zijn inbouwmodules. Het gaat om Uniwill, een Taiwanese producent van laptops. Het beurshuis ING Wholesale Banking verhoogde in een rapport tevens de omzetverwachtingen voor volgend jaar. Het advies blijft hold en het koersdoel 12 euro. Option steeg 3,6 procent tot 11,21 euro.

Een ander technologiebedrijf, Zetes, won 4,2 procent tot 25,80 euro. Inside Beleggen noemt het aandeel onterecht achtergebleven. Het zou het beursblad niet verwonderen, mocht het bedrijf, na de overname van vorige week, de komende weken/maanden opnieuw uitpakken met schitterend nieuws. De analisten geven een koopadvies en een faire waarde van 30 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud