Bel20 sluit met 1,4 procent winst

Op Euronext Brussel wist de Bel20 voor het eerst deze week hoger te sluiten. Het negatieve sentiment omtrent de banken is na de rode cijfers van dinsdag wat gekeerd. Veel in het oog springende koersbewegingen waren er niet.

(tijd) - De Bel20 won 1,4 procent tot 4.143,92 punten. De index telde 14 stijgers en 5 dalers.

De retailer Colruyt profiteerde verder van de sterke halfjaarcijfers van vrijdag en steeg met 3,8 procent tot 162,39 procent, de op een na grootste procentuele stijging binnen de Bel20. Dresdner Kleinwort verhoogde zijn advies voor het bedrijf uit Halle van houden tot bijkopen. ING WB verhoogde het koersdoel van 174 tot 185 euro.

Omega Pharma zet de grootste winst neer: 4,1 procent tot 48,29 euro. Het farmabedrijf heeft recent 550.000 eigen aandelen ingekocht. De aandeleninkoop maakt deel uit van het programma van Omega Pharma om tot aan de algemene vergadering van mei 2008 tot 2 miljoen eigen aandelen in te kopen.

De geteisterde financials herstelden van de verliezen van dinsdag. Fortis won 3,1 procent tot 18,33 euro en Dexia deed er 1,2 procent bij tot 17,86 euro. KBC sloot 1,1 procent hoger op 93,90 euro. Dinsdag was het nieuws in de sector nog maar eens unaniem negatief met allerhande alarmerende analistenrapporten. Vandaag komt uit het VK echter het mediabericht dat Northern Rock in het geval van een mislukte overname mogelijk kan rekenen op een nationalisering.

De farmagroep UCB won 1,2 procent tot 32,48 euro. UCB heeft van de European Medicines Agency (EMEA) goedkeuring gekregen voor de registratie van het middel Neupro tegen de behandeling van Restless Legs Syndrome.

Mobistar zakte 1 procent tot 59,95 euro. Het Franse moederbedrijf France Telecom heeft op een investeerdersdag in Parijs zijn financiele en operationele doelstellingen voor het boekjaar 2007 bevestigd. Het telecombedrijf verwacht voor 2007 een autonome kasstroom van 7,5 miljard euro en een stabilisering van de bruto operationele marge ten opzichte van 2006. Het investeringsniveau zal daarbij gehandhaafd blijven op circa 13 procent van de omzet.

Op de brede markt steeg Spector met 1,7 procent tot 1,20 euro. De beleggers trokken zich niets aan van het bericht in De Tijd dat de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) de Wetterse fotogroep en een voormalig kaderlid beschuldigt van handel met voorkennis. De toezichthouder legde het bedrijf en de betrokken werknemer geldboetes op. De betrokken partijen weerleggen de kritiek en tekenden beroep aan tegen de beslissing van de CBFA.

De vastgoedbevak Befimmo werd 3,2 procent duurder op 75,43 euro na een koersdoelverhoging bij ING WB.

RTL Group schoot 16,6 procent tot 80,60 euro. De Duitse mediagroep Bertelsmann verklaarde dinsdag dat zij een bod overweegt op het belang van 10,2 procent in Europa's grootste televisieconcern dat het nog niet bezit. Bertelsmann voegde eraan toe dat een bod niet zeker is en dat het niet van plan is meer dan 82 euro per aandeel te betalen. Dinsdag werd de handel in het RTL-aandeel opgeschort.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud