Advertentie
Advertentie

Euronext Brussel: Onco keldert

(tijd) – De Bel20 is dinsdag 0,4 procent lager gesloten op 2.656,12 punten. OncoMethylome Sciences kreeg een pak rammel (-10,3% tot 2,60 euro).De Bel20 is dinsdag 0,4 procent lager gesloten op 2.656,12 punten. OncoMethylome Sciences kreeg een pak rammel (-10,3% tot 2,60 euro).

Ruim 178.000 stuks Onco wisselden van eigenaar. Dat is ruim het tienvoudige van het normale dagvolume. Volgens verschillende marktpartijen schonen grote institutionele beleggers hun portefeuille op, nu het eerste kwartaal van 2010 op zijn laatste benen loopt. Zo kunnen ze binnen enkele dagen met een 'propere lei' aan het nieuwe kwartaal beginnen.

Onco zit in het slop, sinds ceo Herman Spolders eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde. Sindsdien spitst het bedrijf zich uitsluitend toe op diagnostica voor kankeropsporing. 2010 staat volledig in het teken van de schuldafbouw. Onco heeft nog altijd geen opvolger gevonden voor Spolders. Interim-ceo Philippe Devine was niet bereikbaar voor commentaar.

Ook Agfa-Gevaert (-4% tot 6,24 euro) zat in het slop. Sinds Agfa vorige week vrijdag aankondigde dat het zijn kapitaal 'tot 140 miljoen euro' kan verhogen, 'bijvoorbeeld met een converteerbare obligatie', kon het aandeel niet meer winnen op de beurs.

Bovenaan was Thenergo terug te vinden: +9,5% tot 2,30 euro. Beleggers speculeerden erop dat Thenergo nabeurs goede jaarcijfers zou bekendmaken.

In de Bel20 was KBC de grootste verliezer (-2%). Befimmo was de grootste stijger (+1,8%). De vastgoedbevak zag nochtans de verkoop van het gebouw Kattendijkdok afspringen.