Euronext Brussel: Suez stuwt Bel20 omhoog

(tijd) Op Euronext Brussel boekte de Bel20 een forse winst. Net als elders in Europa stuwde het nieuws dat de Duitse energiegroep E.ON zich terugtrok uit de strijd om het Spaanse Acciona de beurs omhoog. De Frans-Belgische nutsgroep Suez voerde de nationale topaandelen aan door het nieuws uit de energiesector.

De Bel20 sloot 1,38 procent hoger op 4.547,42 punten. De aandelenkorf telde vijftien stijgers en vier dalers. Suez spande de kroon met een stijging van 2,6 procent tot 40,47 euro. Daarmee verpulverde het zijn vorige recordkoers.

Umicore ging net als maandag opnieuw omhoog, tot 138 euro. Een stijging van goed 2,5 procent. Het aandeel blijft de vruchten plukken van het nieuws dat de zinkdochter van Umicore en het Australische Zinifex vergevorderd zijn in het voorbereiden van hun beursgang. Waarnemers gaan uit van een operatie van ruim 1 miljard euro. De operatie zou de op twee na grootste beursgang in de Belgische beursgeschiedenis worden.

Omega Pharma, producent van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten, verloor 0,8 procent tot 58,66 procent. Maandag behoorde het aandeel nog tot de uitblinkers met een winst van meer dan 2 procent.

Farmagroep UCB geraakte ook vandaag niet uit haar negatieve spiraal. Het aandeel zakte met een verlies van 1,7 procent verder weg tot 42,61 euro. Vorige week maakte Credit Suisse bekend dat het zijn koersdoel voor het aandeel verlaagde naar 33 euro, naar aanleiding van de vertraging die Cimzia, een van de topproducten van UCB, wellicht oploopt.

Inbev steeg 1,6 procent tot 55,30 euro. Brauerei Beck, een onderdeel van de Belgisch-Braziliaanse brouwer, opende maandag een nieuw logistiek centrum in de Duitse stad Bremen. Brauerei Beck is de grootste Duitse exportbrouwerij en produceert jaarlijk ongeveer 7 miljoen hectoliter bier.

De autodienstengroep D'Ieteren kon geen vervolg breien aan de onverwacht mooie prestatie van maandag. Het aandeel ging 1,3 procent in het rood tot 324,99 euro. D'Ieteren haalde in maart 2007 een marktaandeel van 20,38 procent, tegen 19,32 procent in dezelfde maand van 2006.

De investeringsmaatschappij GIMV ging 0,02 procent vooruit tot 48,5 euro. De GIMV heeft via een secundaire buy-out een participatie verworven in het Nederlandse softwarebedrijf Human Interference (HI). Beide partijen wilden geen financiele details geven.

Cofinimmo verloor 1,5 procent tot 155 euro. Vorige week raakte al bekend dat de vastgoedbevak dit jaar een courante winst per aandeel verwacht van 8,03 euro. Dat is duidelijk minder dan de 8,69 euro die het voorbije jaar werd geboekt.

Peter De Groote

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud