12.500 punten is brug te ver voor Dow Jones

(tijd) De Bel20 kon woensdag opnieuw aanknopen met winst. De dip op dinsdag, na elf winstdagen, bleek van zeer korte duur. Enkele opvallende stijgers waren InBev, Ubizen en Systemat. Ook elders in Europa was er winst. Overnamenieuws uit de staal- en technologiesector stuwde de indices omhoog.

De aandelenindexen in New York konden maar moeilijk richting kiezen woensdag. Tijdens de eerste handelsuren piekte de Dow op 12.498,31 punten, een nieuw intradayrecord. Daarna ging het bergaf om te eindigen op 12.464,11 punten. De symbolische kaap van 12.500 punten blijkt voorlopig te hoog gegrepen voor de Dow Jones.

Jean-Claude Trichet, voorzitter van de Europese Centrale Bank, zei in een toespraak in Brussel dat de inflatie in de eurozone begin 2007 opnieuw zal stijgen. Daarmee suggereert hij dat er nog een renteverhoging op komst is.

De olie werd opnieuw duurder. De wekelijkse olievoorraden in de VS toonden een verdeeld beeld. De voorraden ruwe olie daalden aanzienlijk sterker dan verwacht, terwijl de voorraden benzine en huisbrandolie beter dan verwacht uitkwamen.

Op de macro-economische agenda staan donderdag cijfers over de Belgische index producentenprijzen (PPI) over november (00u00), BBP 3e kwartaal NL, VK en VS en cijfers over de werkelijks werkloosheidsaanvragen in de VS (14u30). Ten slotte worden ook de leading indicators van november (16u) en de Philadelphia Fed-index van december (18u) bekendgemaakt.

Qua bedrijfsnieuws wekken de derdekwartaalresultaten van Research in Motion (Blackberry) interesse.

STEMMING

- Op EURONEXT BRUSSEL sloot de Bel20 0,13 procent hoger tot 4.345,29 punten. De aandelenkorf telde 9 stijgers en 10 dalers. Veruit het grootste verlies in de Bel20 was voor Cofinimmo.

- Op de EUROPESE AANDELENMARKTEN ging de Stoxx50 sloot 0,2 procent hoger tot 3.700,67 punten bij 35 stijgers, 11 dalers en 4 stabiele aandelen. De EuroStoxx50 ging 0,4 procent omhoog tot 4.118,54 punten. De Euronext100 noteerde 0,4 procent hoger op 958,40 punten.

- De DOW JONES sloot 0,06 procent lager, terwijl de S&P met 0,14 procent achteruitging tot 1.423,55 punten. Ook technologiebeurs Nasdaq ging onderuit, -0,08 procent op 2.427,61 punten.

Volgende BEDRIJVEN kwamen woensdag nabeurs met nieuws of staan donderdag in de belangstelling:

BARCO

- Barco verhoogt de productie van zijn digitale projectoren van 300 tot 500 per maand. De West-Vlaamse technologiegroep doet dat op basis van een goed gevuld orderboek en een stijgende vraag in de markt, aldus woordvoerder Jean-Pierre Tanghe.

KBC

- De bank- en verzekeringsgroep KBC heeft haar belang in de Tsjechische dochter CSOB verhoogd van 89,9 procent naar 97,5 procent. KBC financiert deze operatie met kapitaaloverschot.

- KBC verwerft een extra belang van 7,47 procent in CSOB nadat het een calloptie heeft uitgeoefend op de 381.365 aandelen van CSOB die de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling nog in het bezit had.

- In het eerste kwartaal van 2007 lanceert KBC een uitkoopbod op de ontbrekende 2,5 procent.

INNOGENETICS

- Het Gentse biotechbedrijf heeft een distributieovereenkomst gesloten met IBL Japan. Volgens de nieuwe overeenkomst zal Innogenetics diagnostica van IBL Japan rond de ziekte van Alzheimer exclusief verdelen buiten Japan. Volgens een persbericht 'versterkt deze overeenkomst Innogenetics' commerciele positie als toonaangevend bedrijf op het gebied van de ziekte van Alzheimer'.

INTERVEST OFFICES

- Vastgoedbevak Intervest Offices heeft zijn huurcontract met accountant PricewaterhouseCoopers (PwC) verlengd voor een periode van 9 jaar. Het contract is van zeer groot belang voor de vastgoedbevak, aangezien de huren van PwC 12 procent van de totale huurinkomsten van Intervest Offices uitmaken.

- De nieuwe huurprijs ligt 12,5 procent lager dan de actuele huur.

UMICORE

- Deutsche Bank heeft zijn belang in Umicore afgebouwd van 3,79% tot 2,28%.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud